Zwembad de Wilder in Haaksbergen

Een druilerige winterse dag staat hier gelijk aan het bedenken van andere mogelijkheden dan naar buiten gaan. Zo bezochten we al verschillende zwembaden in de omgeving, musea en andere indoor opties. Een heerlijke locatie is Zwembad de Wilder in Haaksbergen.

Toen Tess een baby was gingen we wel eens baby zwemmen in de Wilder en daarna zijn we er eigenlijk niet meer geweest. Hoog tijd om weer eens een kijkje te nemen in dit subtropische zwembad.

’s Ochtends hebben we gezellig met vrienden koffie gedronken in een restaurant. De tijd vloog voorbij en we zaten er uiteindelijk 2,5 uren. Daarna waren we wel klaar met zitten en besloten we dus iets actiefs te doen! Maar ja, het regende buiten en dáár hadden we ook geen zin in…

We vroegen Tess wat ze wilde doen en haar – eigenlijk wel standaard – antwoord; ‘naar het binnenbad’. Eenmaal thuis pakken we de zwemtas in en rijden al gauw naar de Wilder in Haaksbergen. Al enkele jaren zijn we hier niet meer geweest en zijn qua zwembaden wel eens toe aan wat afwisseling.

De entree is geen steek veranderd, we lopen snel naar binnen. Helaas is er geen grote kleedkamer vrij, dus nemen we plaats in twee hokjes naast elkaar. We kleden ons vlug om. Uit enthousiasme begint Tess haast te stuiteren! Een nieuw zwembad met ontzettend veel speelplezier, hoe gaaf.

Zwembad met golven en een haai

Dit zwembad is uitermate geschikt voor de wat oudere kinderen. De golven die eens in de zoveel tijd komen (aangekondigd door een belletje), de opblaashaai waar je doorheen kunt klimmen en daarna vanaf kunt glijden en het slingertouw zijn dé juiste ingrediënten voor heel wat uurtjes vermaak.

Voor de baby’s is er een apart gedeelte, heerlijk ondiep met een leuk glijbaantje en verschillende diertjes die water spuiten. Ook ligt er super veel speelgoed in, zodat jonge kinderen zich er uitstekend kunnen vermaken.

En weer terug naar het ‘hoofdbad’. Vooraan in het ondiepe gedeelte hebben ze een nieuwe glijbaan voor de wat jongere kinderen, Tess kreeg hier geen genoeg van. Onder de glijbaan was haar huis en met veel plezier gleed ze wel tientallen keren van de dinosaurus af.

Bad inclusief stroomversnelling en draaikolk

In de stroomversnelling houdt Tess ons goed vast. Voor de grap ‘verliezen’ we elkaar onderweg een paar keer en peuterlief giert het uit van plezier. Ze probeert je te helpen uit de draaikolk en als een hondje zwemt ze uit volle kracht vooruit.

Na een paar uurtjes is ze bekaf van al dat spelen, nog even ontspannen in het golfslagbad waarna we onder de douche gaan en in de auto lekker fruit eten.

Wat een heerlijke middag!

Het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te organiseren, ook tof toch!?

Ook fan van zwemmen? Heb je één van onderstaande baden al eens bezocht?

4 antwoorden op “Zwembad de Wilder in Haaksbergen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *