Zwembad de Wilder in Haaksbergen

Een druilerige winterse dag staat hier gelijk aan het bedenken van andere mogelijkheden dan naar buiten gaan. Zo bezochten we al verschillende zwembaden in de omgeving, musea en andere indoor opties.

Toen Tess een baby was gingen we wel eens baby zwemmen in de Wilder en daarna zijn we er eigenlijk niet meer geweest. Hoog tijd om weer eens een kijkje te nemen in dit subtropische zwembad.

’s Ochtends hebben we gezellig met vrienden koffie gedronken in een restaurant. De tijd vloog voorbij en we zaten er uiteindelijk 2,5 uren. Daarna waren we wel klaar met zitten en besloten we dus iets actiefs te doen! Maar ja, het regende buiten en dáár hadden we ook geen zin in…

We vroegen Tess wat ze wilde doen en haar – eigenlijk wel standaard – antwoord; ‘naar het binnenbad’. Eenmaal thuis pakken we de zwemtas in en rijden al gauw naar de Wilder in Haaksbergen. Al enkele jaren zijn we hier niet meer geweest en zijn qua zwembaden wel eens toe aan wat afwisseling.

De entree is geen steek veranderd, we lopen snel naar binnen. Helaas is er geen grote kleedkamer vrij, dus nemen we plaats in twee hokjes naast elkaar. Snel kleden we ons om, klaar om het water in te gaan.

Uit enthousiasme begint Tess haast te stuiteren! Een nieuw zwembad met ontzettend veel speelplezier, hoe gaaf.

Dit zwembad is uitermate geschikt voor de wat oudere kinderen. De golfen die eens in de zoveel tijd komen (aangekondigd door een belletje), de opblaashaai waar je doorheen kunt klimmen en daarna vanaf kunt glijden en het slingertouw zijn dé juiste ingrediënten voor heel wat uurtjes vermaak.

Voor de baby’s is er een apart gedeelte, daar zijn wij niet geweest, maar zag er wel overzichtelijk uit.

Vooraan in het ondiepe gedeelte hebben ze een nieuwe glijbaan voor de wat jongere kinderen, Tess kreeg hier geen genoeg van. Onder de glijbaan was haar huis en met veel plezier gleed ze wel tientallen keren van de glijbaan af.

In de stroomversnelling houdt Tess ons goed vast. Voor de grap ‘verliezen’ we elkaar onderweg een paar keer en peuterlief giert het uit van plezier. Ze probeert je te helpen uit de draaikolk en als een hondje zwemt ze uit volle kracht vooruit.

Na een paar uurtjes is ze bekaf van al dat spelen, nog even ontspannen in het golfslagbad waarna we onder de douche gaan en in de auto lekker fruit eten.

Wat een heerlijke middag!

Het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te organiseren, ook tof toch!?

 

2 antwoorden op “Zwembad de Wilder in Haaksbergen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *