Zon zee en strand in Cornwall

De Engelse rivièra heeft genoeg mogelijkheden om te ontspannen! Zon zee en strand in Cornwall. Als we rustig zijn opgestart rijden we eerst naar het kleurrijke, bruisende centrum van Falmouth voor onze souvenirjacht. Als we de eerste accessoires binnen hebben zakken we met de Mini verder zuidelijk.

Onze eerste stop is het uitzichtpunt bij Pendennis Castle, een prachtig punt om wat plaatjes van onze klassieker te schieten.

Het is prachtig weer, de temperatuur klimt verder omhoog, tijd om een strandje op te zoeken. Langs de kustlijn verder zuidelijk komen we langs de drukbezochte stranden Gyllynvase Beach, Swanpool Beach en Maenporth Beach. Deze laatste is het minst druk en we besluiten hier even op het strand te spelen en even te zwemmen in de zee. Het is een zandstrand en Tess vermaakt zich gelijk al. Druk in de weer met haar emmertje en schepje om ‘ijsjes’ te bouwen!

Kennismaking met golfen en de oceaan
Als we het allemaal wat warm krijgen in de zon, besluiten we naar de zee te lopen. De zee is wel een stukje weg, het is eb en daardoor ver teruggetrokken. Eenmaal bij de zee spelen we eventjes in het water, we springen over de golfen. Tess giert het uit van plezier!

Wil je niet zover lopen of is het koude zeewater niet plezierig voor jezelf of kind? Uit de rotsen aan weerszijden van het strand komen ook stroompjes water. Het water dat over het zand loopt is erg ondiep en wordt snel opgewarmd door de zon. Een genot voor vele peuters.

Rockpooling na een wandeltochtje
Na enkele uren zon, zee en strand besluiten we op zoek te gaan naar de minder ontdekte strandjes. Vlakbij Glendurgan doolhof (ook leuk te bezoeken met kids!) vinden we na een klein wandeltochtje Grebe beach en Durgan beach. Prachtige idyllische plekjes om heerlijk te ontspannen. We zoeken waterdiertjes tussen wat grotere stenen en bouwen eens in plaats van met zand, met stenen een kasteel.

Op ontdekkingstocht in de omgeving
Als we nog wat verder zuidelijk rijden, komen we bij een prachtige kreek; Leggan cove. Het is een kiezelstrand, maar het is er zo ontzettend stil. Naast een stel die de hond uitlaat is hier niemand te bekennen. Aan beide kanten van de kreek zijn er rotsen met wandelpaden. Ideaal om op verkenning te gaan.

Hoewel de Noordelijke kustlijn van Cornwall bekend staat om uitgestrekte zandstranden (met name bij St. Yves – let op, erg toeristisch!). Vind je ook langs de zuidkust prachtige (zand)stranden. Deze zijn iets rustiger en gelegen in erg mooie, ruige natuur.
Ben je echter in Cornwall om te surfen? Dan kun je beter naar de Noordelijke stranden gaan. Daar vind je erg leuke surfplekken!

Hardlopen op vakantie – een aanrader!
Na het diner besluit ik even wat tijd voor mezelf te nemen. Ik trek mijn hardloopkleding aan het ga de footpaths ontdekken. De public footpaths zijn hier prachtig, maar uitdagend. Regelmatig klim je over een hek, heg of muurtje. Soms moet je zelf een eigen pad maken, want echt onderhouden worden de routes niet. De wandelpaden gaan ook over privé terreinen. Soms is de eigenaar daar niet heel blij mee, vandaar de overwoekering van het pad.

Het hardlopen is zwaar – bult op en af en dan ca. 15% steil – maar ik geniet van de omgeving en even wat me-time. Na 5 km kom ik weer bij de camping en spring ik snel onder de douche.

Wat een aanrader! Denk tijdens een gezinsvakantie ook aan jezelf. Het is – natuurlijk in overleg – heerlijk om even wat tijd te nemen. Je laadt er goed door op en kunt nog beter genieten van de vakantie. Zou iedereen moeten doen 😉

Naast zon, zee en strand in Cornwall kent deze locatie ook een prachtige afwisselende natuur.

2 antwoorden op “Zon zee en strand in Cornwall”

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
    Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking
    back frequently!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *