Zeehonden spotten in Gweek

Als we de eerste boodschappen een plekje hebben gegeven in de tent besluiten we naar Cornish Seal Sanctuary te gaan. Volgens de campingeigenaresse een aanrader met het huidige (miezer) weer. Het weer drukt een negatieve stempel op de eerste vakantiedagen dus ik heb er zin in om even wat anders te doen. Wij gaan zeehonden spotten in Gweek!

In deze opvang vind je onder andere zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en otters. We zien op de plattegrond dat er ook een kleine kinderboerderij bij is met wat pony’s, geiten en schapen. De hele opvang is erg ruim opgezet. Vanaf de entree kun je met een safaribus of wandelen via een ‘nature trail’ naar het zeehondenziekenhuis. Wij kiezen voor het natuurpad.
Let op! Dit natuurpad is niet toegankelijk voor buggy’s, want de route is namelijk behoorlijk heuvelachtig en smal. Wel heel erg leuk! Volgens de caissière is het circa 10 minuten wandelen, maar we zijn er sneller. 

leuke wandelpaadjes Cornwall

Zeehondenziekenhuis en Virtual Reality

Aangekomen bij het ziekenhuis begrijpen we dat er momenteel geen pups zijn, een goed teken natuurlijk. Ook al is het ziekenhuis momenteel leeg, ze proberen het wel interessant te houden voor bezoekers. Voor een klein bedrag kun je tickets kopen voor een Virtual Reality ervaring, dit is nieuw sinds dit jaar. Wij laten deze aan ons voorbij gaan, Tess is hier nog te jong voor en ze wil graag naar de zeehonden toe. De Virtual Reality ervaring is wel een aanrader met oudere kinderen.

We lopen verder naar de bassins en zien al snel de eerste zeehonden. Iets verderop kun je ook de zeehonden van onder het water bekijken, echt een aanrader! Een bijkomend voordeel is dat je daar droog staat.

kletsen met zeehonden

We zijn er helemaal alleen en de zeehonden geven een mooie show voor ons weg. André, een zeehond die al heel lang in de opvang woont, is erg aanhankelijk en maakt graag oogcontact. Dochterlief is hier niet weg te slaan, ze vindt het geweldig! Nog even genieten en daarna lopen we toch verder naar de andere dieren.

Meer dan alleen zeehonden

We lopen via de zeeleeuwen en de pinguïns naar de otters aan het einde van het park. Via hier kun je over een nature trail, langs de kinderboerderij terug naar het begin.

Bij mooi weer kun je halverwege het park ook nog picknicken bij een kleine speeltuin. Het is toegestaan om je eigen etenswaren mee te brengen. Helaas kunnen we hier geen gebruik van maken doordat het maar steeds blijft regenen…

Als we al enkele uren hier rondlopen en wel klaar zijn met de regen besluiten we terug naar de auto te gaan. En hoewel het een mooie opvang is, zijn de meeste zeehondenopvangcentra wel vergelijkbaar. Het is dat Tess geen genoeg van dieren kan krijgen, dat maakt een bezoekje aan Cornish Seal Sanctuary de moeite waard.

route bepalen in Gweek

Quizvragen en cadeautje

Voor kinderen hebben ze ook een Quiz. Deze krijg je aan het begin. Over het heel terrein vind je 10 vragen en door middel van de kraskaart kun je erachter komen of je het antwoord goed hebt. Ben je na je bezoek weer terug bij de ingang, dan lever je het formulier in en krijgen de kinderen een klein presentje. Erg leuk natuurlijk!

Gaan jullie ook wel eens zeehonden spotten op vakantie?

En toen ging de Mini kapot…

Na ons bezoek rijden we over het prachtige landschap voer minuscule weggetjes weer naar de camping. Plotseling horen we een gigantische klap en krijg ik de versnellingspook tegen mijn been. Ai… Dit is goed mis.

We stoppen even en J. spiekt onder de auto. Je kunt roeren met de versnellingspook. Het schakelmechanisme zit los en we hopen beide dat deze niet kapot is gegaan. We kunnen niet meer schakelen en rijden in z’n twee zo goed en zo kwaad als het gaat terug naar de camping.

Sleutelen om de auto te maken

Aldaar krikken we de mini op en zien we wat de schade is. Het schakelmechanisme is in tweeën gebroken. We proberen het tijdelijk te maken met ty-raps en een spanband, maar tevergeefs. We brainstormen over onze opties en besluiten een hulpoproep op de facebookpagina te zetten.

Deze facebookpagina heeft ons al eerder een uitkomst gebracht dus we hebben goede hoop. Al snel na onze hulpvraag krijgen we contact met iemand die bereid is om dezelfde avond het onderdeel te komen brengen!

Hij stapt al snel in de auto en wij sleutelen valst het onderdeel onder de Mini weg. Het onderdeel arriveert na een klein uurtje en hij helpt gelijk mee met sleutelen! Niet veel later is de Mini weer klaar! We vergoeden de brandstof, zijn hulp en het onderdeel en nodigen hem uit om nog wat te komen drinken.

Wat is het Mini wereldje toch geweldig!!! We proosten samen op het onverwachte einde van deze dag – het genieten kan doorgaan.

Eén antwoord op “Zeehonden spotten in Gweek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *