Witte Veen bij de Haarmühle

‘Social distancing’ is hét nieuwe begrip van maart 2020 en volkomen begrijpelijk natuurlijk! Alleen maar binnenzitten is echter niet aan ons besteed, dus maken we weer een uitje naar het bos.

Ditmaal bezoeken we het Witte Veen in Alstätte. We parkeren de auto bij de Haarmühle en samen met Tess kiezen we een wandelroute uit. Benieuwd naar de opties? Lees dan zeker verder!

Natuurgebied op de grens

Het heide- en bosgebied Witte Veen ligt tussen Buurse en de Duitse grens. Tijdens een (langere) wandeling in het Witte Veen heb je grote kans dat je prachtige Schotse hooglanders tegen het lijf loopt. Deze koeien zorgen ervoor dat het gebied niet helemaal dichtgroeit.

Voor kinderen starten er vanaf de Haarmühle twee routes; de gele route is ca. 1,5 km en de rode route is ca. 3,5 km.

Tess besluit dat wij voor de gele route gaan, dan kan ze daarna nog even in de speeltuin spelen. Onder normalere omstandigheden kun je ook na het wandelen lekker op het terras van de Haarmühle vertoeven met een lekkere kop cappuchino en een taartje.

Rennen van pijl naar pijl

Het maakt Tess in principe niet uit of ze van kabouter naar kabouter loopt of van pijl naar pijl, ze geniet van het buiten zijn en het wandelen. Onderweg pakt ze vele stokken op.

Halverwege de wandelroute kiest Tess een mooi plekje in de zon uit. We leggen een kleedje op de grond en gaan we gezellig picknicken met ons fruitje. Een aantal mensen lopen langs en maken – op afstand – een kort praatje. We genieten volop van het lente-weer.

 

 

 

 

 

Na onze korte pauze snuffelt Tess verder de grond af, hier liggen ook nog dennenappels en uiteraard moeten die ook meegenomen worden.

Picknicken in de speeltuin

De route is kort, maar prachtig met verschillende stukken natuur. Op het einde kom je bij de watermolen uit. Hier kun je eventueel ook binnenkijken. Wij slaan net na de watermolen en voor Restaurant Haarmühle linksaf naar de grote speeltuin. We zijn de enigen in de speeltuin, dus ze kan volop spelen.

Na een tijdje eten we nog even het meegebrachte boterhammetje op, waarna we weer naar huis gaan. Onder het motto; we maken er maar het beste van! Naar het bos gaan is één van de best mogelijke uitjes op dit moment. Je bent er wel even lekker uit, maar kan voldoende afstand houden van anderen. Ik zeg; doen 😉

Eén antwoord op “Witte Veen bij de Haarmühle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *