Wintertip: Vogeltaart maken, welke maak jij!?

Zoek je een leuk activiteit op een regenachtige dag met de mogelijkheden die we momenteel hebben? Check dan deze wintertip: vogeltaart maken!

Je hebt er vrij weinig voor nodig en het is ook best eenvoudig. Het leukste is het met een leuke siliconenvorm. Die kun je hier namelijk ideaal voor gebruiken. Wij maakten onlangs een heus Vogelkasteel. Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder;

Benodigdheden voor de taart

Voor een vogeltaart heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig. Afhankelijk van hoe groot je de taart maakt heb je wat frituurvet nodig. Let op! Koop hiervoor wel frituurvet die weer stolt! Voor het vogelkasteel gebruiken wij 1 kg, maar als je bijvoorbeeld vogelcupcakes maakt heb je natuurlijk aanzienlijk minder nodig.

Naast frituurvet heb je ook vogelzaad nodig, zodat de vogels de lekkernij ook opeten. En that’s it.

De eerste stap is het vet vloeibaar maken

Verwarm het vet in een pan totdat het helemaal vloeibaar is. Zet de pan even buiten neer zodat het vet weer wat in dikt. Niet te lang, anders moet je weer opnieuw verwarmen. Maar ook zeker niet te kort, anders bevindt je vogelzaad zich maar aan één kant van de vorm. Het vogelzaad is zwaarder dan het vloeibare vet en zakt zo gelijk naar de bodem. Als het vet wat is afgekoeld kun je het beter verdelen.

Wij laten de pan ongeveer een uur -buiten in de vrieskou- staan. De bovenkant is dan alweer wit geworden. Als we het doorroeren is het precies de juiste dikte. Roer dan het vogelzaad goed door het frituurvet.

Gieten in de siliconen bakvorm

Zit het vogelzaad goed door het vet? Dan is het tijd om het geheel in de vorm te gieten. Tess wilde heel graag een kasteel maken, dus wij kozen voor een siliconen bakvorm in de vorm van een kasteel.

Heb je alles in de vorm? Laat de vorm dan van kleine hoogte nog een paar keer op het aanrecht vallen en schud iets met de randen. Dit zorgt ervoor dat eventuele luchtbelletjes een weg vinden naar boven.

Daarna laat je het minstens een dag staan op een koele locatie, bijvoorbeeld in de schuur of garage.

Bijna klaar!

Een nachtje later is de taart klaar en kan hij uit de vorm gehaald worden. Doordat het vet hard geworden is, is het vrij eenvoudig om hem uit de siliconen bakvorm te pellen.

Zet de taart op een ondergrond (bijvoorbeeld een oude bakplaat) en dan buiten op tafel.

Is het een cadeau? Kies dan een leuke ondergrond (misschien een houten schijf?) en versier met bijvoorbeeld wat dennenappels. Een cellofaantje eromheen en je hebt een ontzettend leuk, creatief cadeau!

Zoek je meer creatieve ideeën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *