Van alles te beleven in Weusthag Hengelo

Van alles te beleven in Weusthag Hengelo, op de Hengelose Es. Een locatie waar we regelmatig komen, er is namelijk veel bedrijvigheid voor kinderen. Zo is er een kinderboerderij, beleefbos, uitkijktoren en bij slechter weer kun je ook nog naar het Twentebad; ideaal alles zo dicht bij elkaar!

Benieuwd naar onze ervaringen in ’t Weusthag? Lees dan snel verder!

Knuffelen met boerderijdieren

Al vanaf het moment dat Tess een paar maandjes oud is komen we regelmatig in de omgeving van dieren. Zelf ben ik gek op boerderijdieren. Tess is eigenlijk mijn goede excuus om rond te hangen op een kinderboerderij, ideaal haha! Gelukkig naarmate ze ouder wordt,  kan ze er zelf ook echt van genieten. Kinderboerderij ’t Weusthag is dan ook een leuk – gratis – uitje.

Nog voordat je door het hek gaat kom je langs de ganzen. Het is vaste prik dat Tess eerst deze dieren even gedag zegt. Ze kan ook honderduit praten tegen de dieren; echt heerlijk om naar te kijken.

Als we eenmaal door het hek zijn komen we eerst langs een speeltoestel en schommels, nog twee hekken verder en we lopen plotseling tussen de geiten. Tess ziet een geit op een picknicktafel liggen en versneld haar pas. Ze wil gelijk alle geitjes aaien en knuffelen. De geiten zijn erg tam en laten Tess lekker haar gang gaan.

Daarachter kun je nog een hek door. Aan de rechterkant staan een pony en ezel in de wei. De ezel balkt op het moment dat wij langslopen en Tess schrikt. Snel verder denkt ze! De kleine schaapjes in de wei krijgen te horen (van dochterlief) dat ze eens moeten opstaan, maar als ze niet luisteren is ze de aandacht snel kwijt. Dan ziet ze een vogel, Tess zet een drafje in om het beest te aaien. De (vrouwtjes) pauw is daar niet helemaal van gediend en gaat er van door.

De kinderboerderij probeert het ook nog interactiever te maken voor kinderen, zo kun je een houten geit melken en her en der op het terrein hangen houten bordjes met vragen. Erg prettig is dat het antwoord er gelijk bij staat!

Verderop staan er achter een muurtje twee dikke varkens. Ze staan vlakbij en we kunnen ze even aaien. De huid is hard, de haren zijn stug. Tess vindt ze erg interessant en wil het liefste over het muurtje klimmen en bij de beesten in de modder spelen. Ik leid haar af met het speeltuintje achter de schuur. Even snel van de glijbaan en dan gaan we door naar de stal.

In de stal is een knuffelhoek met konijnen, helaas is deze de laatste tijd gesloten. Wel zijn er nog verschillende cavia’s en konijnen te vinden, Tess wil ze dolgraag aaien maar komt er net niet bij – jammer!

Nog even buiten met de geitjes knuffelen en dan is het weer tijd om te gaan. Deze kinderboerderij is zeker een aanrader om te bezoeken! Let wel even op de openingstijden, want wij hebben er toch een aantal keren voor een dichte deur gestaan en dat is jammer natuurlijk. Gelukkig kun je dan altijd nog de herten en ganzen bekijken of naar een van de andere leuke activiteiten gaan hier in de buurt, bijvoorbeeld het beleefbos.

Er is altijd wat te beleven in het Weusthagbos!

Vlakbij de kinderboerderij is ook een beleefbos ontwikkeld. Er is een korte route met verschillende speelobjecten gerealiseerd. Er is onder andere een wilgenhut en er zijn verschillende klimheuvels. In één van de heuvels zijn zelfs kruiptunnels te vinden. Als een mol gaat dochterlief door de heuvel heen, schatterend komt ze aan de andere kant. Dan bedenkt ze dat je er ook overheen kan klimmen en als een volleerde berggeit kruipt ze naar boven.

Als we wat verder lopen stuiten we op een bomenhindernis en voorzichtig klimmen we erover heen. Via de stap-boomstammen komen we bij een strandje en wat water. Ideaal om de dag te vertoeven bij wat warmer weer.

 

 

 

 

Het beleefbos is niet heel groot, maar overzichtelijk genoeg om de kinderen lekker te laten ontdekken en zelf op een bankje plaats te nemen. De bankjes bevinden zich allemaal op redelijke afstand van het water, zodat je daar goed zicht op hebt.

Wil je een goed overzicht over het Weusthagpark en Hengelo? Dan is de uitkijktoren op de Es ook een aanrader!

Kijk uit over Hengelo, spot jij nieuwe speelplekjes?

Aan de rand van het Weusthagpark vind je een enorme uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Vlakbij de toren kun je de auto (of fiets) parkeren en via een natuurpaadje wandel je eenvoudig naar de toren toe.

De klim omhoog via een wenteltrap is redelijk eenvoudig te doen. Onderweg heb je voldoende kijkgaten waardoor je al een kleine indruk krijgt van de omgeving.

Eenmaal bovenaan laat het uitzicht je echter versteld staan. Je hebt er een enorm wijds uitzicht. Niet alleen over het Weusthagpark, maar zelfs delen van Borne kun je nog zien. Een leuk uitje om mee te nemen tijdens je bezoek aan het Weusthag!

Heb jij nog tips om te doen in het Weusthag? Laat het graag weten in een reactie hieronder.

Zoek je meer activiteiten in Hengelo? Lees dan één van mijn andere blogs;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *