Wenochtend op de basisschool

Na de zomervakantie is het zover; Tess mag dan naar groep 1! Ze heeft er onwijs veel zin in. Als je haar vraagt wat ze gaat doen op school is haar antwoord: leren. Cijfers leren en het alfabet. Ze kan er niet op wachten.

Ik ben vooral benieuwd naar de luizenmoeder taferelen op het schoolplein en bij welk ‘type’ moeder ik zal vallen . Wat denken jullie?

Cijfers en Engels
Tess wil graag alle cijfers leren. Ze heeft ook echt interesse naar cijfers en kan zonder moeite al tot 30 tellen en daarna in tientallen tot 100. Daar ben ik best een beetje trots op!

Ook heeft ze interesse voor de Engelse taal, de kleuren, tellen en sommige etenswaren (denk aan tomaat, appel, ananas, etc.) weet ze zonder blikken of blozen in het Engels op te noemen. Wederom Trots met een hoofdletter T 😉

Eerste ochtendje wennen
Anyway – ze mocht dus wennen op school! Aangezien ik net bevallen ben heeft de trotse papa de eer om haar naar school te brengen. Dat gaat in Coronatijd toch ietsje anders dan normaal. Je mag namelijk niet de school in en ‘geeft’ je kind af bij de poort. Gelukkig verwacht ik hierbij bij onze dochter geen problemen, die vindt eigenlijk alles wel prima!

Al een geruime periode kan Tess niet anders dan vragen wanneer ze naar school mag, dus het was een leuke verrassing dat ze nu een keertje mocht gaan.

Hand in hand de school in
Fenne – een vriendinnetje van haar die ze bij de gastouder heeft leren kennen – gaat ook al naar school en ze wil dolgraag met haar spelen.

Het is dan ook dolle pret als ze op school aankomt en Fenne is er ook! Ze pakken elkaars handen en samen lopen ze naar het schoolplein. J. en de mama van Fenne maken er gelijk een hele fotoshoot van (ik had ook gezegd dat ik veel foto’s wilde, dus heel fijn!) 🙂

Heeft papa alles meegenomen?
Veel gedachtes schieten door mijn hoofd. Heeft papa wel alle benodigdheden meegenomen? En krijgt ze haar trommeltje wel open? (Ook al hebben we geoefend met het openen van het bakje en de drinkbeker). Deze vragen spoken toch in je hoofd.

Deze vragen zijn natuurlijk niet nodig, madam loopt samen met Fenne de school in. Nog een zwaaitje achterom en weg is ze. J. spreekt de juf niet eens haha!

Poppenhoek en verkleden
Als hij haar weer gaat ophalen heeft Tess de grootste verhalen. Er was een poppenhoek en ze hadden zelfs een prinsessenjurk – hoe cool! Nu spreekt J. wel even met de juf en het ging super goed. Tess is helemaal niet verlegen (hihi ja dat wisten we al) en ze voorziet geen problemen als de grote dame voor het ‘echie’ naar school mag.

Ja ja, hier ligt een trotse mama die samen met haar grote dochter niet kan wachten tot na de zomervakantie en een droom van Tess in vervulling gaat!

Al vervliegt dat bij mij redelijk snel… Uit school is Tess extra dwars – begrijpelijk natuurlijk; zo’n dagje school is erg vermoeiend! De timing is alleen lastig met een pasgeboren baby.
Gelukkig is J. ook thuis en helpt hij goed mee. We ploegen de dag door en stoppen Tess extra vroeg in bed (al is ze het daar niet mee eens en valt anderhalf uur later eindelijk in slaap)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *