Wat kost een rondreis IJsland met jonge kinderen

IJsland, een bestemming die als ‘duur’ in de boeken staat, maar hóe duur dan precies? Wij hebben 9 dagen door IJsland gereisd in een camper met twee jonge kinderen. Wat kost een rondreis IJsland met jonge kinderen? Lees verder en dan heb je een kleine indicatie wat ongeveer de kosten zijn. Check vooral ook de paar tips om wat geld te besparen!

Vliegticket naar IJsland

Allereerst moet je natuurlijk in IJsland aankomen. De vluchtprijzen verschillen erg per periode, via Skyscanner kun je heel eenvoudig de kosten per maand zien voor een vliegticket. Wij waren €500 kwijt voor drie stoelen en een baby. Waarvan één ruimbagage koffer. De rest hebben wij in 10 kg handbagage koffers meegenomen. Ik moet bekennen dat één ruimbagage koffer erg optimistisch is met twee kinderen en alle winterkleding die mee gaat. Wij zijn lichte reizigers, maar desalniettemin was wel een uitdaging.

vliegtuig IJsland

Tip! Om kosten te besparen bij de autohuur hebben we de autostoel voor Mia meegenomen als ruimbagage. Deze valt onder attribuut voor de baby en mag dus kosteloos mee in het vliegtuig.

Overnachtingen en Autohuur

We sliepen iedere nacht in onze gehuurde 4 x 4 camper. Doordat we de keuze hebben gemaakt om geen Porta Potti te huren overnachten we iedere nacht op een camping. In principe kun je wildkamperen, maar dat mag niet op veel plekken.

De stoere camper die wij gehuurd hebben via CampEasy kostte €2400,- voor 8 dagen. Ik kan deze iedereen aanraden! De standkachel maakt dat je altijd in een warme bus terug komt na een uitje. Verder heeft de bus stahoogte, wat het eenvoudig maakt om je winterkleding aan te trekken.

campeasy

Zeven nachten sliepen we op verschillende campings, de ene wat duurder dan de andere. Onze totale overnachtingskosten waren €160. In de winter zijn niet alle campings geopend, via CampEasy krijg je een navigatietablet waar precies te vinden is welke campings wel open zijn!

Ook niet onbelangrijk; de brandstofkosten. Je maakt in IJsland onwijs veel kilometers, of nouja wij in ieder geval wel. Veel rijden, veel zien. Daarnaast staat de standkachel dag in dag uit aan, ook daarmee verbruik je brandstof. Om niet zonder verwarming te komen tanken we iedere dag. De brandstofprijs is vergelijkbaar met die in Nederland. In acht dagen hebben we voor €550 aan brandstof verbruikt en circa 2.500 kilometer gereden.

Eten en drinken

Op onze aankomst dag duurde het even voordat we het vliegveld af waren en de camper uiteindelijk hadden. De dichtstbijzijnde Domino’s werd het, via internet kun je de bestelling doen en binnen 15 minuten afhalen. Voor 3 pizza’s en een 2 liter fles cola betalen we omgerekend €44,50.

lunch koken

We hebben voor twee avonden eten meegenomen uit Nederland, voor de overige vijf avonden schaffen we aan in de supermarkt. Net als brood, beleg (o.a. eieren en kaas) en sinaasappelsap. Iedere drie dagen doen we boodschappen, hiervoor zijn we in totaal €175 kwijt. De maaltijden zijn dan simpel met wat vlees, groente en zetmeel (bijv. aardappelpartjes, broccoli, hamburger of gehakt, courgette, rode saus en spaghetti). Fruit kopen we niet, we hebben fruitzakjes meegenomen vanuit Nederland zodat de dames iedere dag wel fruit binnen krijgen.

Let op! Alcohol kun je niet kopen in de supermarkt, hiervoor moet je naar een zogeheten ‘Vinbudin’. Eén doos bier (= 12 halve liters) kost omgerekend circa €27. Tip van Flip; koop drank taxfree op het vliegveld, dat scheelt enorm. Ter vergelijk, in het Viking Café in Hofn dronken we ook twee biertjes (in totaal), dit kostte idem €27.

Houdt goed je voorraad in de gaten. Eén keer hadden we de pech dat onze geplande supermarkt niet meer open was, hierdoor konden we geen brood kopen en waren we genoodzaakt om uit te wijken voor een lunch bij een broodjeszaak grenzend aan een tankstation. Voor drie belegde broodjes, een koffie en thee – én we hebben geluk, ze verkopen hier een heel brood – betalen we €38,40. De belegde broodjes smaken overigens wel erg goed!

filmset IJsland

Verdere kosten

Souvenirs; we schaffen in wat winkeltjes souvenirs aan, voor twee mutsen en kinderhandschoenen betalen we €45. Voor twee knuffels €30, de dames zijn helemaal blij met hun IJslands paard en papegaaiduiker. Een leuk aandenken om mee te nemen naar Nederland, toch?!

Uitjes; een bezoekje aan Laugarvatn Spa inclusief twee jonge kinderen (5 en 1 jaar) en de huur van 2 badhanddoeken betalen we €64. Andere excursies doen we niet, maar je kunt bijvoorbeeld voor €50 per persoon een lavagrot in of voor bijna €80 per persoon een drie uur durende walvissentour. Deze laatste is een tip in de (na)zomer!

Parkeren; over het algemeen is parkeren gratis, alleen bij Seljalandsfoss en de vulkaan kost dit €7 per auto. Parkeren bij de thermische rivier gaat per uur, wij stonden hier ca. 3 uren voor €5.

black beach

Vliegtuighotel; onze laatste nacht slapen we in het Aurora hotel. De familiekamer kost ons €207. Voor twee volwassen gerechten, een kindermenu én kindertoetje inclusief wijn, bier en één fris betalen we €80. Tip, deze laatste nacht hier is een aanrader. ’s Ochtends kun je je bagage inchecken en terug gaan naar het hotel voor een ontbijtje. Het is ongeveer 300 meter lopen over de parkeerplaats naar het vliegveld, dus prima te doen. Ontbijt is vanaf 4.00 uur, mocht je liever éérst ontbijten, dat kan dus ook!

Het totale budget van onze IJsland reis
  • Vliegticket = €200 per persoon
  • Autohuur incl. overnachting = €320 per dag
  • Brandstof = €68,75 per dag
  • Eten en drinken = €35 per dag = circa €9 per persoon per dag kinderen meegerekend.
  • Uitjes = €10 per dag, de meeste uitjes (natuur) is gratis!

TOTAAL = €200 + (320/4) + (68,75/4) + 9 + (10/4) = €308,50 per persoon per dag

roadtrip IJsland

Wat we voor dit bedrag precies hebben gedaan? Kijk dan eens naar rondreis IJsland met jonge kinderen. Klik gelijk even door naar onze bagagelijst, zodat je rond bovengenoemd bedrag uit komt op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *