Wandelgebied Herinckhave is nog vrij onbekend

Kennen jullie de oudste boom van Nederland? Deze groeit al een heel aantal jaren uit tot een enorme boom. Hoewel vandaag de dag de boom helemaal hol is en enorme stalen pinnen de bast bij elkaar houdt, leeft hij nog wel. Een idyllisch plekje met een fantastisch zicht over weilanden en naast de boom een Mariakapel. Dit wandelgebied Herinckhave is nog vrij onbekend.

Ook leuk! Er vandaan start een leuke, kindvriendelijke, wandelroute van ca. 4 km.

De weg ernaartoe is tof, helemaal binnendoor toeren we naar gemeente Tubbergen en spotten we nog meer mooie plekjes om eens te wandelen. Die hebben we genoteerd om later eens naar terug te gaan, indien het een succes is volgt er uiteraard een stuk over, haha!
De Kroezeboom bevindt zich aan een zandweg, maar wel toegankelijk met auto’s. We zouden ons niet zijn als we niet eventjes wat mooie plaatjes schoten.

Start bij Kroezeboom

Vanaf de Kroezeboom loop je terug naar de grote weg, daar sla je rechts af om vervolgens na de boerderij weer linksaf te slaan. Let op bij het oversteken van de voorrangsweg! Hier kom je ook op een parkeerplaatsje aan de rand van het bos. Aan de rechterkant van de weg is een klein bospaadje, deze sla je in.

Het pad is smal en er zijn toffe bruggetjes over de sloten. Ik ben blij dat ik Mia in de buikdrager heb geknoopt, want de kinderwagen zou hier niet zo handig zijn.

Zoek de oranje pijltjes

Na een tijdje kom je op een T-splitsing met linksaf een bruggetje. Je volgt hier de oranje pijl en slaat dus rechtsaf. Uiteraard kun je – net als Tess – wel even heen en weer over het bruggetje gaan. Tess vond dat gaaf, maar ook wel een beetje spannend, hij wiebelt namelijk een beetje.

Vanaf hier blijf je de oranje pijlen volgen tot aan de Fleringer Molen, ook wel Vrielink Molen. Geniet vooral van de leuke paadjes. Vooral nu in de herfst, met die fantastische kleuren is het er prachtig!

 

 

 

 

 

Op zoek naar de watermolen

Vanaf de Fleringer Molen volg je de rode pijltjes, zo kom je bij de kasteel watermolen. Om de watermolen te bezichtigen ga je iets van de route af. De rode pijltjes willen namelijk dat je rechtsaf het bos weer ingaat, maar de watermolen zie je links voor je. De watermolen hoort bij het landgoed Herinckhave en staat aan de kasteelgracht. Het huis dat hierbij staat is het Huis te Vlederingen, daar komt dan ook de plaatsnaam Fleringen vandaan.

Vervolg de route door een klein stukje terug te lopen en daarna dus linksaf het bos in te slaan – volg de rode pijltjes. Zo kom je weer bij de grote weg welke je oversteekt om bij de Kroezeboom uit te komen.

Wij komen hier nog weer eens terug voor andere paadjes! Ben jij al bekend met dit prachtige -rustige- landgoed? Of gaat je voorkeur uit naar andere plekjes in Twente?

 

Eén antwoord op “Wandelgebied Herinckhave is nog vrij onbekend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *