Wandelend door Giethoorn

We gaan vroeg op pad, de hittegolf duurt voort en we willen nog wel wat uitjes beleven deze vakantie. Vanochtend op het programma; wandelend door Giethoorn.

We parkeren de auto op parkeerplaats Centrum-Noord. Ik ben eventjes verbaasd dat je hier gratis kunt parkeren. We stappen de auto uit en lopen langs een breder watertje naar het échte Giethoorn.

Het is nog rustig – heel rustig! We wandelen bijna alleen over de leuke bruggetjes langs het water. Soms komen we een bootje tegen of zitten er wat mensen op een terrasje, maar verder is er bijna geen toerist te bekennen.

Nog nooit heb ik het zo mee gemaakt, het is gaaf om zonder al die mensen Giethoorn te bekijken. We twijfelen even of we op de bonnefooi nog een bootje willen huren, maar besluiten dat toch niet te doen in verband met Mia. Een goede reden om over een paar jaren nog eens terug te komen.

Botsende boten

Als we terug lopen richting de auto wordt het wat drukker. Er vaart een bootje richting Giethoorn Centrum. Als er een bootje vanaf de tegengestelde richting komt gaat het fout.

Hoewel het bootje eerst mooi recht voer, gooit de ‘kapitein’ plotseling het roer om en vaart recht op het andere bootje af. Een botsing is niet meer te ontwijken. Er klikt wat gegil en een harde knal.

Een van de bootjes belandt tussen de aangemeerde boten. De boot die de botsing veroorzaakt vaart er snel vandoor. Gelukkig is alles goed gegaan, maar als ik dit zo zie ben ik blij dat we geen bootje huren vandaag.

Hebben jullie nog tips?

We zullen nog eens terug komen naar het Venetië van Nederland, hebben jullie nog tips wat we dan zeker moeten ondernemen? Alleen wandelend door Giethoorn is ons niet echt uitdagend genoeg eerlijk gezegd.

Mocht je nog gaan dan adviseer ik je om vroeg te gaan (zo rond 10 uur) en wel een bootje te huren. De charme van dit plaatsje beleef je toch het meeste vanaf het water 😉

Hier in de kop van Overijssel heb je ook een onwijs mooi wandelgebied! Wanneer ga jij?

Eén antwoord op “Wandelend door Giethoorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *