Wandelen zonder schoenen bij Erve Brooks

Erve Brooks in Gelselaar heeft ontzettend veel opties voor kinderen! Deze pannenkoekenboerderij kent onder andere een binnenspeeltuin, gave airtrampoline, kabelbaan, speelvijver, reuzeschommel, avonturenpad, blotevoetenland en ga zo maar door. Ideaal ook is het grote terras met zicht op de speeltuin. Voor we heerlijk op het terras plaatsnemen ontdekken we eerst de beide wandelroutes. We gaan wandelen zonder schoenen bij Erve Brooks!

We kopen een kaartje en krijgen een rugzakje mee met wat lekkers en een pakje drinken voor onderweg. Allereerst stappen we naar de zinkenbadjes op pallets. Naderhand kun je hier je voeten weer schoon in de schoenen doen.

Als we onze schoenen uit hebben gedaan gaan we van start in blotevoetenland.

Blotevoetenpad

Het eerste stuk is nog lekker veilig. Handig om eventjes te wennen aan het lopen op blotevoeten. We lopen langs een grasland.
Een stukje verderop kun je een watertje in, tussen het hoge wilde gras. Je voeten zakken een stukje weg in het modder, daar is Tess niet helemaal van gediend. Ze blijft staan, kijkt naar beneden en vertikt het om verder te lopen.

Uiteindelijk geef ik toch maar toe en samen lopen we over het gras verder. Halverwege de route kom je langs een vijver met een brug. Opa besluit samen met Tess een poging te wagen. Het water staat iets hoger dan verwacht en Tess krijgt de billen nat. Gelukkig zijn we erop voorbereid en zitten er droge/schone kleding in de tas!

We vervolgen de route via graspaden, over houten planken, via een heuvel en een omgevallen boomstam naar een sloot. Tess heeft geluk, de sloot is drooggevallen, heel voorzichtig besluit ze toch over het zand verder te lopen.

Heerlijk een blotevoetenpad met een kindje die een hekel heeft aan vies worden. Dit moeten we vaker gaan doen!

Avonturenpad

Ook onwijs leuk bij Erve Brooks is het avonturenpad! Als we onze voeten gewassen hebben en de schoenen weer aan hebben doen we dit pad er gelijk achteraan.

De eerste hindernis zijn stapboomstammen aan een ketting. Opa doet wel even voor hoe dit moet. Tess kijkt het even aan en besluit dat je er ook prima op kunt schommelen, haha!

Ik zal niet teveel verklappen van dit gave avonturenpad. Zelf ontdekken is veel te leuk! Maar bereid je voor op (touw)bruggen, slingeren, kegelen, smalle paadjes en een gaaf pontje.

Onlangs waren we hier weer en ook in de herfst/winter is het avonturenpad echt vet!

Beide routes zijn in principe geschikt vanaf peuterleeftijd, maar het avonturenpad is net wat leuker voor wat oudere kinderen! Dan kunnen ze wat meer zelf klimmen, klauteren en spelen.

De route is 2 km en als je de hindernissen niet wil of kan doen is er altijd een optie om er langs te lopen. Het is zelfs geschikt met een kinderwagen 😉

Sluit je dag af met een overheerlijke pannenkoek! Als je het avonturenpad loopt krijg je ook nog eens een leuke korting. Tijdens het wachten kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin, op de airtrampoline of in de spölbarg;

Erve Brooks staat garant voor een gezellig dagje uit!

Bevalt het blotevoetenpad? Dan moet je zeker deze eens bezoeken!

3 antwoorden op “Wandelen zonder schoenen bij Erve Brooks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *