Wandelen vanuit Zwanenhof Zenderen

Iemand bekend met het kloosterpad? Deze wandelroute voert je – te voet – langs allerlei historische en religieuze punten door bossen en over velden via landgoed Weleveld van Zenderen naar Hertme en terug.

In totaal is de route 11 km lang, maar er kan ook gekozen worden voor kortere varianten. Wij starten bij het retraitehuis ‘het Zwanenhof’ en lopen ongeveer 3 km.

Bij het Zwanenhof is een grote parkeerplaats. We parkeren de auto en zijn naar onze vreugde de enigen hier. In de weekenden zijn de meeste bossen druk bezocht, iedereen lijkt dan lekker de natuur op te zoeken als uitje. Begrijpelijk natuurlijk, maar wij zoeken dan liever nét een plekje rustiger op.

Afgekorte route

Met de rug naar het bezinningscentrum slaan we op de asfaltweg linksaf. Volg de weg al slingerend tot aan het spoor. Let op, deze weg is vrij druk, dus blijf aan de kant lopen!

Bij het spoor aangekomen heb je een lage onderdoorgang waarmee je aan de andere kant kan komen;

 

 

 

 

 

Volg het paadje over de bruggetjes en sla daarna linksaf de weg op. Een stukje verder sla je rechtsaf de Esweg op.

Spelletje onderweg

De zon schijnt lekker en aangezien we geen pijltjes volgen heeft Tess het eventjes moeilijk (normaal rent ze van pijltje naar pijltje haha).

We gaan het schaduw spel spelen en proberen op elkaar schaduw te gaan staan. Wat een lol! Springen op elkaars schaduw-hoofd is toch geweldig.

Vergeet niet de route te volgen tijdens een dergelijk leuk spel 😉 ! Als je de asfaltweg volgt en het spoor over bent gegaan heb je na een paar honderdmeter aan de rechterkant een wit bordje met zwarte pijl die het weiland in wijst. Volg deze. Via een graspad kom je bij een hekje.

Het pad daarachter is wat modderig en komt uit bij weer een bruggetje. Via het bruggetje kom je in een wei met pony’s. Het zijn tamme pony’s en ze laten zich – tot Tess haar genoegen – lekker aaien.

Aan het einde van het weiland is weer een houten klaphek te vinden. Als je deze door bent sla je op de asfaltweg linksaf en zo kom je weer bij het Zwanenhof uit.

Parktuin Zwanenhof

Als je langs het Zwanenhof loopt kun je na het gebouw ook rechtsaf de tuin in. Deze tuin is vrij toegankelijk! Op de borden hier kun je ook wat achtergrond informatie lezen. De tuin is heerlijk ontspannend. Een perfect einde van een heerlijk ommetje.

Volgende week wandelen we weer ergens anders, blijf dus volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *