Wandelen met kinderen op de Needse berg

Wandelen met kinderen op de Needse berg op zoek naar Woudy de Olifant! In een speelkuil op de Needse berg is deze olifant te vinden. Er zijn ook twee wandelroutes te vinden die typerend ‘op zoek naar Woudy’ genoemd zijn. Een heerlijke plek om te wandelen met kinderen.

De Needse berg is heerlijk heuvelachtig, dus onderweg is er meer dan genoeg klim- en klauterplezier! Loopfietsje mee? Sjoef van de bergjes af! Niet mee? Ga lekker voor de glijbaantechniek. Vies worden is toch het leukste wat er is?

Woudy is de plaatselijke woudolifant. De Needse berg is een stuwwal welke uit de laatste ijstijd stamt. De kinderroute Woudy is een knipoog naar de tijd toen er nog beren en woudolifanten in dit gebied leefden.

Start route

We parkeren de auto aan de Brummelweg, vanaf de Venneriet op de vijfsprong sla je het zandpad in. Deze rijd je door totdat er aan de zijkant van de weg een aantal ‘parkeerhavens’ te vinden zijn.

Aan onze rechterhand zien we de speelkuil al, maar we besluiten eerst de route te wandelen. De rode bordjes is een route van ca. 3 km en de blauwe bordjes betreft een wandeling van ong. 5 km. Er zijn digitaal (via de RoutAbel app) en bij de VVV in Neede routeboekjes en opdrachten te koop. De rode route betreft ‘op zoek naar Woudy’ en is geschikt voor ongeveer 4 tot 8 jaar, de blauwe route gaat over ’terug naar ’t Stenen Tijdperk’.

Wij liepen overigens zonder opdrachtenboekje en dat ging ook prima. De hele route is bewegwijzerd met bordjes.

Uitkijktoren onderweg

Na een paar bordjes gevolgd te hebben moeten we beslissen, volgen we de rode of blauwe route. Na een kort overleg met de dames gaan we voor de langere route (blauw). Niet lang daarna komen we de uitkijktoren tegen.

Om deze te beklimmen moet je een klein stukje van de route af, maar zeker een aanrader. De toren is gewoon vrij toegankelijk. Doordat de toren niet in het bos staat heb je een onwijs mooi uitzicht. Tess was erg verbaasd over de grote van de auto’s vanaf de toren, het waren net mieren…

Rennen door de zandkuilen

Als we even hebben rondgekeken vanuit de toren lopen we weer terug naar de route. Heerlijk het bos in. De Needse Berg is een zeer heuvelachtig bos, met genoeg speelmogelijkheden onderweg.

Hutten bouwen, modder springen en spelen in andermans gebouwde hutten (wist je dat je daar van alles in kan maken? Wij hebben heerlijke pannenkoeken gekregen van de dames, haha!).

De blauwe route loopt in een lusje naar de uitkijktoren, als je weer op dezelfde plek uitkomt sla je linksaf en kom je bij een gave speelkuil. De route loopt er boven langs, maar de kinderen kunnen hier heerlijk naar beneden klimmen en iets verderop weer omhoog!

Heb je het opdrachtenboekje? Dan leer je hier ook allemaal leuke dingen over de berg en zijn geschiedenis.

Woudy de Olifant

Aan het einde van de route komen we weer uit bij de Ordelmanskoele, de naam van de speelkuil. Hier vind je ook Woudy, geen echte olifant, maar een prachtige glijbaan in de vorm van een olifant!

Naast de glijbaan heb je hier nog speelobjecten met touwen, evenwichtsbalken, en meer om te ontdekken. Ook handig, bij deze speelkuil zijn ook een aantal picknicktafels te vinden.

Meer informatie?

Parkeren kan dus aan de Brummelweg -op Google Maps ter hoogte van de Ordelmanskoele-.

Wil je het opdrachtenboekje? Parkeer dan bij Restaurant Olde Molle aan de Diepenheimseweg 21 in Neede. Hierbinnen kan je het boekje kopen. Op 2/3 van de route kom je dan bij de speelkuil.

De route is in principe begaanbaar met een kinderwagen, de paden zijn breed genoeg. Het kan overigens wel erg modderig zijn en een klein stukje gaat langs een weiland wat erg hobbelig kan zijn door de trekkers die er overheen rijden.

Deze plek is ook ontzettend leuk met kids en hier vlakbij!

 

2 antwoorden op “Wandelen met kinderen op de Needse berg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *