Wandelen langs de Hagmolenbeek bij Bentelo

Sinds 2019 is er een voetveer over de Hagmolenbeek bij Bentelo. Ik heb er vaker wat over gehoord, maar nooit de tijd genomen er even te kijken. Tijd om daar verandering in te brengen. Er gaan ook leuke wandelroutes langs, deze starten bij Café Spoolder in Bentelo. Via het iene-miene-mutte-aftelversje kiezen we een route, zo komen we op de blauwe route. Lees jij mee wat onze ervaring is tijdens deze route wandelen langs de Hagmolenbeek bij Bentelo?

Kun je nou net als ons het bord niet vinden? Loop dan naar de voorzijde van Café Spoolder, richting de grote straat. Daar bij de parkeerhavens vind je dit informatiebord.

De start leidt ons Bentelo in. We lopen langs de kerk. Druk kletsend lopen we al bijna verkeerd. De route leidt ons linksaf een klein paadje in. Leuk! Dit stuk ken ik nog niet. We komen door een woonwijk en er staan best grote huizen. We fantaseren er een beetje over en iedereen geeft aan welk huis ze wel en/of niet mooi vindt.

Wanneer we aan de rechterkant langs een huis komen die zo in een haunted-film slaat onze fantasie op hol. Ik dacht altijd dat Tess haar fantasie erg rijk was, maar mijn vriendinnen kunnen er ook wat van. Ik denk dat het komt door de gebruikte stenen en hoe het gebouwd is. In onze fantasie gebeurd er van alles in en om dat huis. We krijgen er een beetje de rillingen van.

Voetveer over de Hagmolenbeek

Al snel komen we aan bij de Hagmolenbeek. De route stuurt ons rechtsaf, maar aan de linkerkant zien we de voetveer liggen. We maken even een kleine de-tour naar het pondje.

voetveer bentelo

Even gaan we op en neer over de beek. Het is een leuk pondje en ook zeker aan te raden met kids!

Nadat we wat gespeeld hebben bij de voetveer vervolgen we de route. We lopen langs de wijngaard en een wijnproeverij komt ter sprake, die houden we zeker in gedachten!

hof van twente wijn

Picknicken langs de route

Het stuk van de route langs de Hagmolenbeek is mooi! Je komt hierbij ook langs meerdere watervalletjes. Maar als je eenmaal bij de grondhuttenweg bent aangekomen valt het me een beetje tegen. Je loopt nogal lang op asfaltwegen, terwijl er aan weerszijden prachtige heide te zien is. Volgens mij had dit stuk wel anders ingedeeld kunnen worden.

eschweg bentelo

Wanneer we rechtsaf de Eschweg op gaan lopen we ook nog geruime tijd tegen de wind in. Na de bocht besluiten we de route iets af te snijden en lopen via een smal stoeptegelpaadje de Bentelose es op. Op het bankje halen we de meegebrachte lunch uit de tas en picknicken hier met het genot van een kopje thee.

Bentelose es

Verrassend einde

Het laatste stuk is verrassend. Langs een autobedrijf lopen we in de richting van de grote weg, vlak daarvoor slaan we echter een bospad in. Zo komen we uit bij een school met een leuke speeltuin (ook toegankelijk voor kinderen buiten schooltijden!). Via het plaatsje Bentelo komen we weer uit bij Café Spoolder en sluiten af met een ijsje-to-go.

Een prima route. Maar het was vooral gezellig om weer eens wat met vriendinnen te ondernemen!

Ben je op zoek naar meer wandelroutes  of uitjes in Twente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *