Wandelen in Natuurgebied ’t Vleer

Het wordt warm, heel warm. Maar om toch nog wat actiefs te doen gaan we ’s ochtends richting Neede. Wandelen in Natuurgebied ’t Vleer.  Een heel aantal jaren geleden heb ik hier eens gewandeld en ben benieuwd hoe het er nu uit ziet. We zijn lekker aan het wandelen tot Tess plots een heel smal paadje in slaat.

En dan… klimt Tess ineens bijna een duikplank op, middenin een natuurgebied!

We parkeren de auto in een weiland aan de Visschemorsdijk in Neede en slaan te voet linksaf de asfaltweg op. Na het bruggetje bij het natuurhuisje (met natuurdak) slaan we rechtsaf een smal redelijk overgroeid paadje in, het Hinnemansdiekske.
Als we het paadje uitlopen komen we via een weiland bij de Schipbeek.

We gaan het hekje door en nemen het eerste pad over de dijk naar rechts. Dit komt uit op een fietspad. Recht voor je ligt het voormalig zwembad ’t Vleer, maar het is zo overgroeid dat je het niet kan zien. We slaan op het fietspad rechtsaf en volgen deze tot ik Tess niet meer kan zien.

Wandelen in Natuurgebied ’t Vleer

Ze is een klein paadje linksaf geslagen. Ze zag het zwembad en wil graag de duikplank op;

Ik leg haar uit dat het nu geen zwembad meer is (het bad is al sinds 1992 gesloten), maar dat het nu voor de eendjes en kikkers is. Uiteraard heeft ze bedacht dat de kikkers dan maar van de duikplank moeten springen, haha!

Naast de duikplank heb je een prachtig doorkijkje over het water. De rand van het zwembad is nog groenblauw. Het water lekker vies.

Als we weer teruglopen naar het pad komen we bij de toegangspoort van het zwembad, grappig dat alles nog zo intact is gebleven.

Tess raakt niet uitgepraat over het zwembad dat is overgenomen door de natuur en alle fantasie die daardoor geprikkeld wordt.

Als we de poorten uitgaan slaan we rechtsaf de asfaltweg op om weer bij onze auto te komen. Aan de linkerkant zien we nog een mooi bos ‘Gedenkbos’, dat lijkt me een prima route voor de volgende keer! Tot snel mooi gebied!

P.s. heb je op de bovenste foto gezien dat Tess wijst naar de duikplank? 🙂

Hier uitgewandeld? Vlakbij vind je ook een enorm gave speelkuil en uitkijktoren!

Eén antwoord op “Wandelen in Natuurgebied ’t Vleer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *