Wandelen bij Kasteel Twickel met kinderen

Het Twickelse bos, nabij Delden, leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling met kinderen. Het kasteel is prachtig en prikkelt bij mijn dochter de fantasie. Als een prinses wandelt ze door het aangelegde park van bruggetje naar bruggetje. Ben je klaar met wandelen bij kasteel Twickel met kinderen? Breng dan zeker even een bezoekje aan het hoogspel, de kinderen kunnen nog even lekker spelen terwijl de ouders genieten van een koffie to go!

We parkeren onze fietsen tegenover de ingang van de kasteeltuin. Hier vind je ook een grote parkeerplaats voor de auto (kosten €2. Let op! Contant betalen met 0,50 , 1 of 2 euro muntstukken).

Eerst wandelen we een stuk het bos in en sluiten dan de wandeling af met een bezoekje bij het kasteel.

Kasteel Twickel

Van brug naar brug

Naast de slagboom gaan we de heg door het zandpad op. Met de rug naar het fietspad slaan we linksaf verder het bos in. Bij het eerste punt kunnen we rechtdoor of linksaf. Aan onze linkerhand zien we het eerste bruggetje. Daar wil Tess graag zo snel mogelijk naartoe, linksaf dus.

bruggetje Twickel

Wij wandelen over beide bruggetjes en slaan dan einde weg rechtsaf. Wanneer we bij de verharde weg uitkomen gaan we wederom rechtsaf over het volgende bruggetje. De bruggetjes werken bij Tess erg motiverend. Iedere keer doet ze wedstrijdjes wie het eerst bij de volgende brug is.

Vanuit de verharde weg slaan we op het eerste kruispunt weer linksaf. Een heerlijk slingerpaadje.

Slingerpad Twickel

Iets verderop aan de rechterkant staan enorme Rododendrons. Er is een soort ingang naar de takken, volgens Tess is het een huis. Ze gaat voor de deur staan en laat papa binnen. We klimmen even over de takken. Een leuke afwisseling van het wandelen;

boomklimmen

Na even te hebben gespeeld zoeken we de volgende brug. Het witte exemplaar is al te zien aan onze rechterhand. Tess rent erop af met papa en Mia op haar hielen. Ik aanschouw het geheel met een glimlach, wat heerlijk is wandelen toch.

wedstrijdje!

Na het bruggetje houden we aan het einde van het pad twee keer achter elkaar rechts aan. We lopen via de, in deze regio, zeer bekende klimboom langs kasteel Twickel weer terug naar de fiets. Al met al zal deze route ongeveer 3 km zijn. Ook fijn voor gezinnen met honden, dit gebied is een losloopgebied!

klimboom Twickel

Wil je liever een langere, bewegwijzerde route? Dan is de Umfassungsweg zeker een aanrader. Een prachtige wandeling (ca. 10 km) door Twickel, waarbij je ook over het bekende vlonderpad komt.

Eén antwoord op “Wandelen bij Kasteel Twickel met kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *