Waar is het kabouterpad in de Bornsche maten heen?

Eind vorig jaar is er op initiatief van de buurt een kabouterpad opgezet in de Bornsche maten. Hoe tof, dat iemand uit de buurt zomaar dat opzet en regelt!

De verhalen zijn positief en in de agenda plan ik gelijk een dag in om de proef op te som te nemen. Helaas valt deze dag te laat…

Het pad werd tijdens oud-en-nieuw dusdanig geruïneerd dat het niet meer gemaakt kan worden. Zo zonde!

Anyways, we nemen toch een kijkje op deze locatie. De Bornsche Maten is niet iets waar wij regelmatig komen, of eigenlijk helemaal niet. Dus ik ben erg benieuwd hoe het er uit ziet!

Speeltuinen aan de tuinlaan

We parkeren de auto ter hoogte van de start van het -vroegere-  kabouterpad; tuinlaan 105. Recht voor ons ziet Tess gelijk al een speeltuin. Ze kan haast niet wachten om uit te stappen en er heen te rennen. Madam gaat er vast vandoor terwijl ik Mia nog in de draagzak doe.

Met moeite klimt Tess over de toestellen, het is hoog, wiebelig en griezelig. Althans voor mijn kleuter, haha!

Op verkenning

Na eventjes gespeeld te hebben lopen we verder over het fiets- en wandelpad gelegen aan deze speeltuin. De heuvels met daarboven op een bankje zijn een hit. Regelmatig wordt er naar boven gerend en weer terug. Een tak mee, dat is de ‘wegwijs-tak’ en zo wordt de route bepaald.

Nog ergens langs het pad vinden we een overgebleven kabouter. Kabouter 15 met een leuk opdrachtje.

Bornse Beek kindvriendelijke route

Je kunt vanaf hier goed een rondje lopen! Via de tuinlaan met je rug naar de huizen sla je rechtsaf. Je steekt een klein slootje over en komt bij een klein speeltuintje. Na daar eventjes te hebben gespeeld vervolg je je weg langs de huizen tegenover het speeltuintje (Vossenbeek). Zo kom je bij een drukke (!) straat uit, deze steek je over.

Al snel kom je uit bij de Bornse Beek, hier sla je rechtsaf en volg je de beek. Bij Kinderdagverblijf Boerderij de Bongerd en Beekpark School sla je weer rechtsaf in de richting van de auto. Let op! Je moet de drukke straat weer over steken.

Je kunt dan alsmaar rechtdoor lopen en na het Mariakapelletje rechtsaf, waarna je weer bij de auto uitkomt. Of je slaat na huisnummer 171 aan de tuinlaan rechtsaf en komt nog op een mooie speeltuin in de Rozenhof.

Uitgespeeld? Ga dan onder het tunneltje door helemaal achteraan ^^ en je komt weer bij de auto uit.

Deze woonwijk-wandeling van ca. 2,5 km is niet bewegwijzerd, maar wel toegankelijk met een kinderwagen. 

Op zoek naar een ander kabouterpad? Check dan; Kabouterpad Ruurlo of Kabouterbos Salland

Eén antwoord op “Waar is het kabouterpad in de Bornsche maten heen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *