Waan je in Jurassic Park bij Dinopark Twente

Al enkele weken bevinden wij ons in de adem van meer dan 50 bewegende en brullende dinosaurussen die achter de hekken van het vliegveld gekloond zijn door Dr. Mirando en haar team. Doordat dit de laatste week is om dit gevaarlijke schouwspel van dichtbij te bekijken nemen wij, op de valreep, een kijkje op het ruige terrein van vliegveld Twente.

Op een doordeweekse avond rijden we met familie naar vliegveld Twente. Als we rond 17.30 uur de auto uitstappen regent het zachtjes. Op de parkeerplaats staan een handjevol auto’s. Achter het hek zien we de eerste grote dinosaurus. Als we dichterbij komen begint deze ineens te bewegen en brullen. Gaaf!

De ambiance van het terrein, de geschut bunkers, de munitieafgravingen, alles past perfect bij dit project. De motregen maakt het allemaal nóg mysterieuzer.

We lopen verder, slaan een bochtje om én onze nekharen gaan overeind staan… Achter een heuveltje horen we geblaas…Nog voordat we de entree bereikt hebben zien we in onze ooghoeken rechts een enorme triceratops.

Bij de ingang worden onze tickets ingenomen door een medewerker van het lab. We krijgen een onderzoeksboekje mee waar verschillende vragen in staan. Voorzichtig, voetje voor voetje, schuifelen we het terrein op. In de verte zien we een verlaten rode bus met kapotte ramen. Aan onze linkerhand is een avonturenpad, de aanbevolen leeftijd is minimaal zeven jaar. Hoewel Tess net 3 is wint onze nieuwsgierigheid en met Tess op de arm klauter ik het gladde pad omhoog.

Boven op de heuvel is een smal paadje. We volgen het touw. Links onder ons beweegt plotseling wat in de bosjes. We blijven stokstijf staan en speuren het bos af met onze ogen. Dan zien we een dinosaurus! Heel stilletjes, op onze tenen, lopen we verder. Op het pad staan sporen – gigantische pootafdrukken doen vermoeden dat er pasgeleden nog een dinosaurus is langsgelopen.

Als we weer ‘veilig’ op de verharde weg staan lopen we langs de bunkers waar de dinosaurussen gekloond zijn. We kijken goed om ons heen, soms bevindt zich een dinosaurus boven ons en dan deinzen we terug van een dinosaurus die zich brullend in de bosjes bevindt.

Aan het einde van de bunkerstraat is een restaurantje, doordat we bijna de enigen op het park zijn – en het regent – ligt het er wat verlaten bij. Op een mooie zomerse dag zou dit wel een heerlijke locatie zijn geweest om even de zenuwen van je af te laten glijden onder het genot van een lekkere kop cappuccino.

Bijna aan het einde van de route zijn twee bunkers opengesteld, de rookmachines en de gekleurde lampen geven er net dat laatste griezelige tintje aan en voorzichtig nemen we een kijkje binnen.

Bij het lab van Dr. Mirando zit een medewerker in een witte lab-jas. Hier kun je de code kraken als je alle vragen onderweg goed hebt beantwoord. Heb je alles goed? Dan krijg je een stempel en met de stempel kun je bij de shop een ranger diploma ophalen!

Ietwat ontspannen lopen we naar de uitgang toe, even vergeten we waar we zijn en zijn lekker in gesprek. We gaan een bocht om en staan plots oog in oog met een levensgrote Tyrannosaurus Rex. Zwaar ademt de dinosaurus als we langs lopen. Plotseling blaast hij en dan… Whraaaaahaaaaaaarg!

Als we weer langs de triceratops wandelen verwijst een bordje ons naar dinosaurusafgravingen, we besluiten ook daar even een kijkje te nemen. Enorme gaten langs de wegen, kapotte auto’s en bordjes die ons op gevaren wijzen. Als we hier aankomen zien we een soort zandbak. Er liggen kwasten en schepjes. In de zandbak liggen fossielen verstopt. Al snel gaat Tess aan de slag en er komt een groot gesteente tevoorschijn. Deze plek is ideaal om even de spanning na het bezoekje los te laten.

Wát een ervaring dit park! Ben je er nog niet geweest? Dan is het zeker een aanrader dit nog snel te doen. Een bezoekje kost ca. anderhalf à twee uren van je tijd.

Nog tot en met 25 augustus beschikbaar, zie voor meer informatie; Dinopark Twente Airport

Eén antwoord op “Waan je in Jurassic Park bij Dinopark Twente”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *