Verjaardagskalender wie gebruikt dat nog?

Een verjaardagskalender wie gebruikt dat nog? Of is dat in huidige digitale tijdperk passé?

Ik merk dat we zelf veel verjaardagen gewoon vergeten. Facebook is natuurlijk een hele fijne reminder, maar niet iedereen heeft Facebook of de reminder gaat verloren tussen de vele andere notificaties…

Tijd voor een leuke verjaardagskalender dus!

Het meest persoonlijk is natuurlijk een kalender met eigen foto’s. Eigenlijk is het een fotolijstje die je iedere maand verwisseld. Gewoon op dezelfde plek als altijd, maar afwisseling in foto’s. Een ouderwets digitaal fotolijstje mét een super handige functie, namelijk; je herinneren aan verjaardagen!

Online zijn er veel verschillende mogelijkheden voor een verjaardagskalender maken, bijvoorbeeld via fotoalbum.nl.

Je hebt bij fotoalbum verschillende formaten; A4 en A3, liggend of staand. Ik kies een A3 formaat. Mijn beredenatie hierbij is dat je dan mooi veel ruimte hebt voor het opschrijven van verjaardagen. Het komt nogal eens voor dat er meerdere personen op één dag jarig zijn. Wat wil je anders met een grote familie. Én een gezellige vriendengroep met kinderen. Iets meer ruimte per datum is dus voor ons erg handig!

Eenmaal uitgekozen word je doorgestuurd naar een editor. Daar kun je kiezen voor een blanco project of één van de bestaande ontwerpen. Omdat ik de kalender ook als soort fotolijst wil gebruiken kies ik voor een blanco – basic- project. Bij de ontwerpen kun je kiezen uit exemplaren waar je bijvoorbeeld meerdere foto’s bij één maand kun plaatsen, een soort leuke collage met achtergrond.

Ik vul het ontwerp met eigen foto’s. Nog een laatste controle of ik alles heb zoals ik wil én of alle foto’s een goede resolutie hebben. Daarna plaats ik de kalender in het winkelmandje. Snel afrekenen en een dag later heb je het al in huis!

De kwaliteit is perfect en de ruimte voor het schrijven van meerdere namen prima. Deze prachtige kalender krijgt een ereplaatsje bij ons in huis.

Na een vakantie maar eens verdiepen in de opties van deze website voor een fotoalbum!

Hoe onthoud jij alle verjaardagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *