Verdwalen in het Twentse Maïsdoolhof

Heerlijk verdwalen in het Twentse Maïsdoolhof in Fleringen. En verdwalen deden we zeker! Bijna werd een echtscheiding aangevraagd… Gelukkig vonden we met behulp van Tess vlak voor de irritatie té hoog opliep alsnog de juiste route. Nee hoor, just kidding! Het maisdoolhof is een onwijs toffe locatie om (vaker) te bezoeken!

Het Maïsdoolhof is niet alleen een doolhof op zich, er is een hele belevenis omheen!

We rijden erheen in de Mini – gewoon omdat dat leuk is. We rijden eerst voorbij de afslag, net te laat zagen we het bordje. Even omdraaien en dan een drukke straat oversteken. Een klein stukje zandpad waarna we de ingang aan de linkerkant zien.

Speurtocht door het mais

Na het betalen van de entree (€4,- p.p. vanaf 4 jaar) stappen we het doolhof binnen. In onze linkerhand het antwoordenblad voor de vragen die we onderweg tegen moeten komen en in de rechterhand een roze stift, zorgvuldig door Tess geselecteerd uit het bakje stiften.

Het eerste gedeelte is nog vrij eenvoudig, geen afslagen. Tot we bij de eerste T-splitsing komen. We slaan linksaf en zien gelijk opdracht 1. Eventjes in de rij staan tot de mensen voor ons klaar zijn met de vraag (i.v.m. Corona kun je ook nog aan het einde alle vragen vinden, maar wij vinden het geen hinder om eventjes te wachten).

Compleet verdwaald, waar moeten we heen?

Vol goede moed kiezen we in overleg de volgende afslagen, links, rechts, rechtdoor, links, links, dan weer een keer rechts. Hier zijn we toch al vaker geweest? Nog een poging. Nee, hier zijn we zeker al geweest.

Hallo mensen, ja wij lopen hier ook nog! Kunnen jullie het ook al niet vinden? Dat gedeelte is doodlopend, daar ook? Waar moeten we toch heen?! Jeetje, deze is ook al doodlopend… Weer terug dan maar. Wacht ik til Tess wel even op *tilt Tess*; ‘Tess zie jij de uitkijktoren?’

Jaaaa de uitkijktoren bereikt!

Na voor mijn gevoel een dik uur te hebben rondgedoold komen we eindelijk bij opdracht 2. Bedankt J. voor je ingreep bij het uitstippelen van de route! Niet lang daarna vinden we uiteindelijk de uitkijktoren.

Tess loopt de trap op om vast de volgende route te bepalen. Ik pak ondertussen even wat te drinken en een broodje. Het is lunchtijd dus we besluiten op deze bijzondere locatie middenin het maisveld even te picknicken.

Tijdens de picknick zien we meerdere mensen aankomen bij de uitkijktoren die we regelmatig tegen kwamen tijdens het dwalen. Iedereen had – net als wij – bestwel moeite om de juiste weg door het mais te vinden. Het doolhof is zeker niet té gemakkelijk gemaakt en ook leuk om te doen zonder kinderen!

Route deel 2 bepalen

We houden goed in de gaten waar de mensen heen gaan. Komen ze nog terug? Dan moeten wij dat pad niet kiezen! Als we ons broodje op hebben is er al een hele wiskundige formule bedacht voor ieder gangpad. Op goed geluk volg ik de mannen en ze hebben gelijk, we komen al snel bij een opdracht uit.

We zwerven nog even verder door het maisdoolhof tot we uitkomen bij de prachtige bloemenpluktuin. In deze tuin vind je ook nog eens alle vragen (mocht je er in het doolhof eentje gemist hebben).

Springen, rijden en zwemmen

We dalen neer op het terrasje voor een kopje koffie; dat hebben we wel verdiend na de wandeltocht door het mais en de hoog opgelopen emoties 😉

Tess daarentegen heeft alleen maar oog voor de trampolines. Ze schopt haar sandalen uit en rent door het gras naar de trampoline. Springen, springen en nog eens springen. Na het kopje koffie ga ik samen met haar naar het huisje vol met mais. Ze gaat ‘zwemmen’ in het mais. Ben je hier op bezoek, spiek dan zeker in het huisje tegenover de entree. Dit is echt een hit! Tess krijgt er geen genoeg van en begraaft zich helemaal onder het maïs.

Als we bijna naar huis gaan wil ze nog even fietsen op de traptrekkers over het parcours. Daarna laten we deze belevenis achter ons en via een leuke toeristische route rijden we huiswaarts.

Meer informatie

Wat aanvullende handige informatie;

  • Het doolhof is toegankelijk met een rolstoel/kinderwagen maar kan wel hobbelig zijn.
  • Er is een speurtocht voor kinderen en volwassenen – ook een aanrader om hier eens zonder kids een bezoekje te brengen!
  • In het midden (bij de uitkijktoren) is er een nooduitgang mocht je bijvoorbeeld heel nodig moeten plassen…
  • Op P1 vind je een aantal dixies waar je je behoefte kunt doen 😉
  • Ben je er rond lunchtijd? Neem dan je eigen lunchpakketje mee! Koffie/thee is er wel te krijgen.
  • Honden zijn welkom, maar zorg even dat ze elders zijn uitgelaten.

Zoek je andere uitjes in Twente? Bijvoorbeeld een onwijs gave wandelroute bij de dikste boom van Nederland? Of heerlijk struinen over een berg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *