Verborgen kloof in Oostenrijk bezoeken

Tijdens een rondje toeren in de omgeving van onze camping stuitten we per toeval op deze kloof en besluiten hem te bezoeken. Deze verborgen kloof in Oostenrijk bezoeken is een aanrader! De Sigmund Thun kloof is door de natuur gevormd. De houten brug tussen de rotsen en de waterpartijen maken het een idyllisch geheel.

We parkeren de auto op P2 en lopen een klein stukje tot aan de entree. We hebben geen idee wat ons te wachten staat aangezien we vrij spontaan besluiten deze kloof te bezoeken. De entreeprijs (6€ per volwassene, kinderen onder de zes zijn gratis) is een meevaller, na de schrikbarende prijzen van de gondels…

Entree Sigmund Thun

We lopen de poortjes door en zijn reuze benieuwd wat we precies aantreffen. Tess verheugd zich al op een wandeling over een houten pad; ze had een foto gezien bij de ingang. Met een versnelde pas loopt ze verder.

Aanvang Sigmund Thun

Wandel door de Sigmund Thun Klamm  bij Kaprun

Wanneer we eenmaal op de houten brug lopen zijn we blij dat we deze bezoeken. Wat een prachtige kloof. De imposante rotsen, het klotsende water, de prachtige houten brug, dat allen tezamen maken het plaatje perfect.

Verborgen Kloof in Kaprun

De totale duur van de wandeling door de kloof is ongeveer 20 minuten. De lengte is maar 400 meter, echter wil je regelmatig even stoppen om een foto te maken – geloof mij!

Deze kloof is erg geschikt om met kinderen te doen. Tess geniet van de relatief simpele wandeling over de houten brug. De route is niet buggyproof. Je hebt wel wat trappen, dus maar goed dat we Mia in de drager hebben.

kloof in Oostenrijk

Terug naar de auto?

Wanneer je aan het einde van de kloof komt moet je uiteraard nog weer terug naar de auto wandelen. Dit kan op meerdere manieren. Wil je gelijk terug naar de auto? Sla dan linksaf als je de poort uit bent. Wanneer je de verharde weg blijft volgen kom je vanzelf bij de parkeerplaats.

Wil je liever de kortste route terug? Volg dan de route van de verharde weg af, je vindt dit vanzelf als je linksaf geslagen bent vanuit de kloof. Via een uitdagende route ‘klim’ je een pittiger stuk vrij steil naar beneden.

Deze beide routes zijn ca. 10-20 minuten wandelen.

Heb je nog energie over? Pak dan een langere wandelroute langs de Klammsee;

Kaprun meer

Rondje om de Klammsee

Wanneer je aan het einde van de kloof komt stuit je op een enorme waterval. De andere kant van die waterval is de ‘Klammsee’. Een prachtig meer met turquoise kleurig water, erg fotogeniek op foto’s. Je kunt om het hele meer heen lopen (+/- 2 km). Wil je deze route wandelen? Ga dan na de poort vanuit de kloof rechts en klim de stuwwal op. Houdt daarna links aan om het rondje om het meer te wandelen.

Klammsee

Aan de andere kant van het meer, ongeveer halverwege de wandeling, is ook een leuke Alm met speeltuin waar kinderen ook lekker in het water kunnen spelen. Bestel er een koffie of ga gelijk voor een bier en laat de kinderen even uitrazen.

speeltuin Klammsee

Voor de ultieme beleving van deze fantastische omgeving neem je zeker de wandeling om de Klammsee mee met je bezoek aan de verborgen kloof!

Verdere informatie

De kloof is ontstaan door het smelten van een enorme gletsjer. Op sommige plaatsen is de kloof wel 32 meter diep.
LET OP! De kloof is alleen te bezoeken vanaf mei tot en met ongeveer september.

klammsee hike

Wil je nóg iets meer uitdaging? Wandel dan de Schneckenreith hike (ca. 5 km). Deze gaat niet om het meer, maar bij de speeltuin/fitnessplek ga je de berg op richting de Schneckenreith alm. Vandaaruit heb je een panoramisch uitzicht over het dal en het kristalheldere water van de Klammsee.

Wat is er nog meer in de buurt?

Blijf je hier langer in de buurt reserveer dan zeker een dag om de Grossglockner Hochalpenstrasse te rijden! Deze weg valt onder de mooiste routes van Europa en daar is zeker niets aan gelogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *