Uitkijktoren Lönsberg bij Hesingen

Vlak over de grens vind je de uitkijktoren Lönsberg bij Hesingen. Naast wandelen is uitkijktorens beklimmen één van onze favoriete bezigheden, deze leuke toren in Duitsland willen we ook graag ontdekken. Ben jij hier al geweest?

Middels een autoroute vanuit de Miniclub komen we langs deze uitkijktoren. Toevallig, want deze staat al een tijdje op ons ‘nog te bezoeken’-lijstje. We parkeren de auto onderaan de toren en starten de klim naar de top.

naar boven klimmen

De toren is niet super hoog (35 mtr), maar het zijn toch nog best veel treden naar boven. Het laatste stukje is zelfs met een wenteltrap.

wenteltrap

Kijken naar Nordhorn, Lingen of zelfs Bad Bentheim

Eenmaal boven is het best een ver uitzicht. Bij goed zicht kun je zelfs de steden Nordhorn en Lingen zien. Je hoeft daarvoor gelukkig niet zelf via richtingsgevoel (of Google Maps) in te schatten waar deze plaatsen liggen. Op informatieborden staat precies aangegeven in welke richting je kijkt;

richtingsborden

Mocht je wat in willen zoomen op plekken zijn er ook verschillende verrekijkers. Tess is hier altijd helemaal fan van. Helaas is ze net te klein om de goede kant op te kunnen kijken, maar dat hindert haar niets. Zolang ze dat ding maar mag aanraken is zij al een blije dame.

uitzicht

Hoe kom ik er?

Wij komen er toevallig via een autoroute [adres is Zum Lönsberg, 49843 Halle], maar er gaat ook een leuke wandelroute langs die ook door het Dal van de Mosbeek gaat!

Een andere optie is op de fiets, meerdere fietsroutes komen ook langs deze leuke uitkijktoren. De toren is overigens gratis toegankelijk!

fietsroutes

Naast de toren is een restaurant inclusief klein speeltuintje te vinden. Dit laatste behoeft wel wat onderhoud, maar dat vinden kinderen zelf vaak niet zo erg. Tess niet in ieder geval, ze heeft zich er even heerlijk vermaakt.

Gaststätte

Vind jij uitkijktorens ook zo leuk? Bezoek dan zeker ook die op Landgoed Schovenhorst of iets verder in Duitsland! Heb jij nog een tip welke we zeker moeten bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *