Twentse OERRR-route Tankenberg

Na veel tijd in en om huis te hebben besteed was het vandaag tijd om eens lekker het bos in te trekken. In het weekend mijden we deze plekken, omdat het ons dan te druk is in de bossen. Doordeweeks is het overigens prima te doen! Op het programma vandaag staat de Twentse OERRR-route Tankenberg. Wat heeft Tess zin in een lekkere wandeling!

We parkeren de auto op de parkeerplaats van Pannenkoekhoes de Stroper. Normaliter kun je hierbinnen een routeboekje ophalen én voortreffelijke pannenkoeken eten. Maarja Covid-19 Lockdown… Nu lopen we gelijk naar het begin. Tussen de Stroper en het Fletcher Hotel vinden we de eerste OERRR-pijl! De route begint.

Heerlijke natuurlijke route

Hoewel we geen routeboekje met opdrachtjes of vragen hebben, vermaken we ons uitermate. De route is erg leuk met smalle weggetjes, mooie vergezichten én natuurlijk klimmen en klauteren. In totaal is de OERRR-tocht 2 km, ook erg geschikt voor jonge kinderen.

Let op; de route bevat geen toestellen of uitgezette activiteiten. Wel vind je er veel bomen en takken om overheen te klimmen, onverharde bospaden en kippetjes bij een boerderij.

 

 

 

 

Onderweg gooien we ons kleedje uit om even lekker te picknicken. We smikkelen van onze aardbeitjes en druifjes.

Niet veel later komen we bij Erve Middelkamp en besluiten samen even een de-tour te maken. Het is zulk mooi weer en de omgeving fantastisch dat Tess het met mij eens is om de route iets te verlengen. Volgens Tess: “Lekker meer blaadjes, takken, stenen en dennenappels zoeken.”
De groene pijltjes-route is 3 km en leidt langs Theekoepel Egheria vanwaar je een prachtig uitzicht hebt!

Wandelen over bergen

We struinen heerlijk door de natuur. Over de Tankenberg en Paasberg lopen we terug richting Erve Middelkamp.

 

 

 

 

Vanaf Erve Middelkamp pakken we de OERRR-pijltjes weer op en lopen we naar de auto.

Een prachtige route van ca. 4,5 km gewandeld. Zeker een aanrader!

Vanaf Pannenkoekhoes de Stroper zijn er nog meer wandelroutes te vinden of wandel ergens anders in het mooie Twente!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *