Tummy Time hoe bevorder je dat?

Er bestaan -volgens mij- twee typen baby’s; buiktijd liefhebbers en -haters. Mia is echt fan van tijd op haar buik. Ze slaapt zelfs op haar buik. Tess was echter andere koek. Ze lag liever op haar rug en vond het geweldig om rechtop gehouden te worden. Ik heb van alles geprobeerd om iedere dag maar wat tijd op de buik door te brengen. Meer weten? Lees dan ‘Tummy Time hoe bevorder je dat?’

Merk je ook dat jouw kindje geen interesse toont om tijd door te brengen? Zo gauw ik Tess op haar buik neer legt gooit ze haar been in de lucht en ligt ze binnen 5 tellen weer op haar rug. Tot zover tummy time…

Verven zonder knoeien

Ik ben zelf vrij creatief, maar houd eigenlijk niet zo van veel bende en veel opruimen. Iets met perfectionisme… Ik ben hier vast niet de enige in. Zo is het verven zonder knoeien geboren.

Verven zonder knoeien baby

Dit doen wij relatief vaak. Het is nameljk heel eenvoudig. Enige benodigdheden zijn plastic zakjes met zipline, papier, verf en schilderstape. Doe wat klodders verf op een papier stop het in het zakje en tape het op de grond vast. De baby leg je er op een kussen voor en maar laten spelen met het plastic zakje.

Gelukkig is mijn dochter ook vrij creatief en draaide hiermee niet iedere 5 seconden weer terug naar de buik. Dit is voor ons echt een uitkomst.

Verven met baby

Interactieve draaibal

De interactieve draaibal is hier overigens ook een hit. De bal draait zelf, maakt geluid en er zitten zelfs spelletjes in. Dus ook geschikt voor wat oudere kids. Wat ik ook wel prettig vind is dat de bal het kruipen bevordert. Wij hebben de Engelse variant. Ik hecht namelijk waarde aan meertalige opvoeding, of nou ja kennismaking met andere talen van jongs af aan.

speelbal

Wat helpt bij jullie om buiktijd te bevorderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *