Trouwen met je eigen kind erbij!

Ik werd op een zeer bijzondere manier ten huwelijk gevraagd, of nou eigenlijk met een heel bijzondere verlovingsring! Twee jaar later, tijdens ons 10 jaren samen jubileum, is het zover! Onze bruiloft mét ons eigen bruidsmeisje. Het was een stralende dag, een prachtige locatie en veel zelfgemaakte aankleding. Benieuwd naar onze ervaring en tips? Lees hier meer over trouwen met je eigen kind erbij!

Een DIY Wedding

In de aanloop naar de bruiloft toe maakten we zo veel mogelijk zelf. Zo hebben we bij een plaatselijke goudsmid oud familie goud omgesmolten tot prachtige ringen. Deze mochten we ook nog zelf graveren! Een hele gave belevenis om zelf ringen te maken, het resultaat is verbluffend en vele malen specialer dan ringen kopen. In totaal zijn we bijna 16 uren bezig geweest (in 3 dagen) en koste het behoorlijk wat precisiewerk, maar we zijn zo blij dit te hebben gedaan. Trots op het resultaat:

Zo’n 10 maanden voor de trouwdag had ik al een mooie trouwjurk uitgekozen, deze moest wat ingenomen worden en de sleep moest eraf. Van de stof van de sleep maakten wij, mijn schoonmoeder en ik, een super schattig bruidsjurkje voor Tess! Als ik de foto’s terugkijk ben ik zo blij dat ik hiervoor gekozen heb. Met name doordat er zo geen kleurverschil zat in de jurken; zeker een aanrader! Ben je niet zo handig met de naaimachine kan de coupeuse dit tegen een meerprijs ook voor je realiseren.

Traditioneel apart slapen

Op een prachtige zomerse dag in augustus was het dan zover, onze trouwdag! J. sliep de nacht bij zijn ouders. Mijn getuigen en Tess sliepen in ons huis. Zo konden we de avond nog even ontspannen doorkomen en had ik ’s ochtends wat hulp met het klaarmaken van Tess en natuurlijk mezelf. Toen alles klaar was en J. in aantocht was, was ik plotseling zo zenuwachtig! Ik kon niet wachten om hem te zien en was er helemaal klaar voor. Gelukkig in de minuut die erop volgde belde J. aan en kon ik de deur open doen!

Na wat foto’s bij huis te hebben geschoten en een snelle lunch met belegde broodjes van de bakker, stapten we allemaal in de auto’s naar de trouwlocatie. De trouwauto was de gele Marcos en de volgauto met Tess was de groene Mini, deze werd bestuurd door mijn schoonouders die ook miniliefhebbers zijn! Maar eigenlijk wilde Tess zelf rijden, haha!

De heerlijke landelijke ambiance van de trouwlocatie

Op de trouwlocatie hadden we ook een appartement gehuurd. Tess werd daar naar bed gebracht voor haar middagslaapje en J. en ik hadden nu de trouwreportage op het programma staan. Onze trouwlocatie was een prachtige buitenlocatie met hooiberg waaronder we trouwden, een kinderboerderij, boerderij appartementen en nog veel meer prachtige foto locaties in de omgeving. De sfeer was lekker ongedwongen en ontspannen.

Na de fotoshoot was het tijd om Tess wakker te maken. De ceremonie stond namelijk na het slaapje om 15.30 uur gepland. In tussen kwamen ook de gasten aan die we er graag bij wilden hebben.

Tess bracht ons ook de ringen. Ook al hebben we nog zoveel geoefend, ze vertrouwde het nog niet helemaal om los te lopen. Ze kwam dan ook aanstappen aan de hand van mijn zwager.

Tip: Kind betrekken bij de ceremonie

Ook bij de ceremonie is het een aanrader om je eigen kind erbij te betrekken! Tess is nog een beetje te jong, maar bij oudere kinderen is het ook leuk om hen te vragen een handtekening te zetten op een apart document dat zij ‘goedkeuring’ geven dat hun ouders trouwen!

Sabreren met een champagnesabel, proost op de liefde!

Na de leuke ceremonie gingen we met z’n allen proosten. J. mocht de champagne fles sabreren met een champagnesabel en hij ontkurkte de fles als een echte professional.
Natuurlijk hoorde hier ook een heerlijk zelfgemaakte cupcake bij en werden we door alle aanwezige gasten gefeliciteerd. Ook de gidsen (Scouting Dames van 10 tot 15 jaar) waarover ik leiding geef waren erbij en bliezen met bellenblaas.

Daarna was het tijd om aan tafel te gaan, een prachtige lange tafel stond klaar op het gras. De tafelbladen leunden op hooibalen en het geheel was een gaaf gezicht. Het diner was een barbecue met chef-kok. Het buffet was vergezeld met een eigen gemaakte menukaart, we hadden het kofferklepje van een Mini met schoolbordverf zwart gespoten en dan met krijt het menu genoteerd.

Na de barbecue brachten we samen Tess naar bed en bleven nog eventjes een klein halfuurtje samen in het appartement genieten van wat we allemaal hadden meegemaakt die dag. Dit is trouwens echt een aanrader, even terugtrekken. Je wordt op zo’n dag erg geleefd en je kunt er beter van genieten als je even uit de menigte stapt! Tess sliep gelukkig al snel en het was tijd om terug naar de gasten te gaan, de avondgasten waren onderweg!

’s Avonds hadden we een super gezellige avond met alle gasten en de DJ. De voetjes gingen zeker van de vloer en er werden hilarische filmpjes gemaakt. Wat hebben we genoten!

I am Weddingplanner, een aanrader voor ieder bruidspaar

Voor de voorbereidingen van deze dag hebben we gebruik gemaakt van een Weddingplanner die op de dag zelf Ceremoniemeester was. We wilden niemand ‘belasten’ met deze taak op onze bruiloft en het is ons erg goed bevallen om een extern persoon in te huren. Deze persoon weet ook precies waar op te letten en heeft erg veel tips. Wij huurden Rosanne in van I am Weddingplanner. Echt een aanrader!

Verder sliepen we de nacht van ons trouwen ook de locatie. Met name met een kleine was dat erg praktisch. Ouders en schoonouders spiekten soms even achter de deur of Tess nog sliep en voor de rest kon iedereen gewoon mee feesten! De volgende dag werden we door de locatie verrast met een heerlijk ontbijt en konden we nog even lekker nagenieten voordat we weer met beide auto’s naar huis reden.

Top dag!

Eén antwoord op “Trouwen met je eigen kind erbij!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *