Tintagel Castle en de Noordkust van Cornwall

Het heerlijke aan een camping vind ik het vrije gevoel. Je stapt je tent uit en geniet van het wijdse uitzicht. Na het ontbijt heeft Tess al snel contact met een Engels meisje op de camping, ongeveer dezelfde leeftijd. Hoewel ze elkaar niet verstaan gaat het samen spelen erg leuk.

Ondertussen plannen J. en ik de dag in, we besluiten naar het Kasteel in Tintagel te gaan, bekend van de legende van King Arthur.

Legende van King Arthur
De omgeving van Tintagel ademt King Arthur, zo men zegt is het zijn geboorteplek. Van Tintagel Castle is weinig meer over, slechts een ruïne is hier nog te vinden. Vanaf de dichtsbijzijnde parkeerplaats is het circa 1 km lopen, eerst heuvel af en daarna weer een korte, lichte, klim. Er rijdt in het hoogseizoen ook een 4×4 voor mensen die bijvoorbeeld slecht te been zijn, maar het is ook ideaal met jonge kinderen.

De ruïne ligt op een prachtige locatie met mooie vergezichten over de oceaan. Helaas kunnen we de kasteelruïne niet bezoeken, er wordt een nieuwe brug aangelegd zodat het schiereiland makkelijker te bereiken is voor bezoekers.

Ook al kunnen we de ruïne niet in. Vanuit het vaste land heb je nog een mooi zicht op de ruïne. We schieten een paar plaatjes waarna we een natuurpad kiezen in de richting van het plaatsje.

We zijn de enigen op het pad en is echt een aanrader! Je bent veel sneller weer in het plaatsje! Daar dalen we neer op een terrasje. We bestellen een Cream Tea met Scones. Hmmmm heerlijk! Op het terrasje raken we aan de klets met een lokaal persoon.
Hij vertelt dat je iets verderop bij een kerkje kunt parkeren en dan een prachtig uitzicht hebt op het kasteel. Wij nemen deze proef niet op de som, maar geven de tip door aan vrienden die iets later Cornwall bezoeken. Zij hebben het wel uitgetest. Bij het kerkje was net een bruiloft aan de gang, maar na een kleine wandeling heb je inderdaad een prachtig uitzicht over de overblijfselen van het kasteel boven op de rots van het schiereiland.

Alsof we een mierenhoop in rijden
We toeren nog even langs de noordkust via Port Isaac naar Padstow. De route is prachtig, maar de havenstadjes zijn erg toeristisch. Tess is van alle indrukken in Tintagel lekker in slaap gevallen dus we toeren rustig over de kustwegen verder. De haven van Padstow is idyllisch. Vlak daarna komen we in het centrum. Het is open voor verkeer, maar wel eenrichtingsverkeer. We komen van de goede kant aanrijden en gaan een poging wagen.

Door de vele toeristen die overal lopen lijkt het alsof we een mierenhoop in rijden, we zien eigenlijk niet zoveel van de omgeving en rijden zo snel als het kan het centrum uit.

De kustroute vanaf Tintagel naar Padstow is adembenemend, maar door de vele toeristen zou ik er niet snel stoppen om lekker rond te kijken. Beter kun je dan de kustroute vanaf St. Yves naar St. Just nemen. Die is misschien nog wel mooier én minder toeristisch. Lees ook wel; Het uiterste puntje van het Engelse vasteland.

Via slingerende landweggetjes rijden we terug naar de camping – wat een prachtig veelzijdig gebied is dit.

Eén antwoord op “Tintagel Castle en de Noordkust van Cornwall”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *