Thema wandelingen bij Frans op den Bult

Opnieuw is het wandelbos bij Frans op den Bult omgetoverd. Waar het in oktober in het teken stond van Halloween en in december van verdwaalde kerstspullen, was sinds 16 november het pad het grote trainingspark voor nieuwe grote kleine Pieten! De thema wandelingen bij Frans op den Bult zijn leuk opgezet voor kids.

Het sinterklaasfeest verloopt dit jaar anders dan anders, geen intocht, niet dansen met Pieten of op schoot bij Sinterklaas. Het is dan ook ontzettend leuk dat er wel een uitje mogelijk is in het teken van Sint en zijn pieten!

Zou Tess het Pietendiploma verdiend hebben?

Na school -want ik verwacht drukte in de weekenden- rijd ik met Tess en Mia naar Frans op den Bult. We hebben daar afgesproken met twee van haar schoolvriendinnetjes. Als de auto geparkeerd is loop ik bij de receptie naar binnen en betaal 3x de entree (vanaf 2 jaar betaal je €2,95).

Zooitje ongeregeld – oeps!

De drie dames stuiteren in hun pietenpakjes naar het begin van de route. Daar aangekomen vertellen we het achterliggende verhaal over Trucker Frans en de vele zieke pieten. Trucker Frans wil voorkomen dat er niet genoeg pieten zijn om cadeautjes rond te brengen en daarom worden hier extra pieten getraind.

Als we langs het hek lopen rennen de kinderen er van door. Als ze al bij opdracht 6 staan roepen we ze maar even terug. We leggen uit dat ze goed op de plaatjes moeten letten, want we zijn op zoek naar de staf van Sinterklaas.

Gelukkig lopen ze nu wat minder hard en stoppen ze bij de eerste opdracht.

Pietenopdrachten

In totaal zijn er zeven opdrachten die de dames moeten uitvoeren, denk aan het gooien van pakketjes, kruipen door de schoorsteen, over het dak lopen en zak lopen. Het pad is eenvoudig opgezet, maar de dames vinden het helemaal geweldig met elkaar.

Ook de vele plaatjes onderweg worden bekeken en de zang-opdrachten worden uit volle borst uitgevoerd.
Ken jij een liedje van Sinterklaas met het woord ‘deur’?

Na iets meer dan een uur hebben we het pad afgerond en halen we binnen het pietendiploma op. De dames krijgen een kado’tje; een heerlijke chocoladeletter S of P.

We warmen nog even op met een warme chocolademelk to-go en gaan dan snel weer naar huis, het is namelijk al wat donker geworden.

Winterwandeling

Het Pietenpad eindigde natuurlijk op 5 december. Heb je hem gemist? Niet getreurd! Vanaf 7 december (2020) wordt er een winterwandeling georganiseerd. Dan kunnen de kinderen speuren naar verdwaalde kerstspullen!

Je hoeft voor het wandelpad niet te reserveren. Wel vooraf even aanmelden bij de receptie voor ontvangst van de opdrachten. Let op! Per groepje kinderen maximaal 2 volwassenen (RIVM).

Ga je liever naar een speeltuin? Check dan dit artikel, ook mogelijk in Coronatijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *