Thema wandelingen bij Frans op den Bult

Nu de horeca gesloten is toveren de medewerkers het wandelbos bij Frans op den Bult om voor verschillende thema’s. Waar het in oktober 2020 in het teken stond van Halloween, was het achtergelegen wandelpad in november het grote trainingspark voor nieuwe grote kleine Pieten en in december stond het in het teken van verdwaalde kerstspullen. Hoewel de thema wandelingen bij Frans op den Bult simpel zijn opgezet is het voor kinderen onwijs leuk vermaak.

Ben jij er al geweest?

Het beestenboelpad;

Frans op den Bult is omgetoverd met vele dieren. Het wandelpad bevindt zich gelijk achter het hotel-restaurant. We parkeren de auto op de parkeerplaats en melden ons binnen. Tess mag een dierenmasker uitzoeken en we krijgen muntjes voor de pauzestop halverwege het pad. We betalen €4,95 per kind en nog €1,50 zodat ik ook bij de pauzestop een drankje kan uitkiezen.

Tess kan niet wachten, het masker moet op en rent naar de ingang. Ze weet de weg nog van ons laatste bezoek aan het pietenpad.

Dit keer zijn er 16 (!) opdrachten. De eerste opdrachten zijn puzzels. Wat eet welk dier? Of welke baby hoort bij welke mama?

Halverwege komen we bij een pauzeplek. Je kunt hier naast koffie/thee/limonade/warme chocomelk ook terecht voor bijvoorbeeld een broodje hamburger (contant betalen). Voor de kinderen zit een drankje in een leuke beker die je mee naar huis mag nemen inbegrepen.

We worden allemaal even warm van een beker warme chocomelk (met slagroom!) en wandelen dan verder. We springen als een kangoeroe een route,  klimmen een touwladder omhoog als een panda en prikken een staart aan een ezel.

Na 2 uren speelplezier komen we aan bij het einde. We leveren de bingokaart nog even binnen in en krijgen een grote lolly.

Hoewel het pad erg simpel is met een hoog gehalte aan geplastificeerd papier is het voor kinderen een erg leuk uitje. Een aanrader! Al is het alleen maar om deze horecaonderneming een hart onder de riem te steken 😉

Wil je nog meer weten over deze thema wandelingen? Lees dan ook eens over het Pietenpad van afgelopen november;

Ervaring Pietenpad;

Het sinterklaasfeest verloopt dit jaar anders dan anders, geen intocht, niet dansen met Pieten of op schoot bij Sinterklaas. Het is dan ook ontzettend leuk dat er wel een uitje mogelijk is in het teken van Sint en zijn pieten! Het pietenpad bij Frans op den Bult. Zou Tess het Pietendiploma verdiend hebben?

Ik parkeer de auto op de grote parkeerplaats en loop naar binnen. Bij de receptie worden Tess en ik vrolijk gedag gezegd. We betalen €2,95 (vanaf twee jaar) en krijgen een clipboard met de route en opdrachtenboekje.

In het pietenpakje stuiteren we naar het begin van de route. Daar aangekomen lees ik het achterliggende verhaal over Trucker Frans en de vele zieke pieten. Trucker Frans wil voorkomen dat er niet genoeg pieten zijn om cadeautjes rond te brengen en daarom worden hier extra pieten getraind.

We leggen uit dat ze goed op de plaatjes moeten letten, want we zijn op zoek naar de staf van Sinterklaas.

Pietenopdrachten

In totaal zijn er zeven opdrachten die de dames moeten uitvoeren, denk aan het gooien van pakketjes, kruipen door de schoorsteen, over het dak lopen en zak lopen. Het pad is eenvoudig opgezet, maar de dames vinden het helemaal geweldig met elkaar.

Ook de vele plaatjes onderweg worden bekeken en de zang-opdrachten worden uit volle borst uitgevoerd.
Ken jij een liedje van Sinterklaas met het woord ‘deur’?

Na iets meer dan een uur hebben we het pad afgerond en halen we binnen het pietendiploma op. De dames krijgen een cadeautje; een heerlijke chocoladeletter S of P.

Thema wandelingen Frans op den Bult

Het Bult beestenpad is duurt nog tot en met 5 april! Let op, eerdere thema wandelingen waren vrijwel altijd toegankelijk, het Bult beestenpad is alleen geopend op donderdag tot en met zondag!

Je hoeft voor het wandelpad niet te reserveren. Wel vooraf even aanmelden bij de receptie voor ontvangst van de opdrachten. Let op! Per groepje kinderen maximaal 2 volwassenen (RIVM).

Of ga je liever op zoek naar Dieren in Rossum? Niet zo’n zin in wandelen? Wat dacht je van één van deze toffe buitenspeeltuinen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *