Struinen in waterpark Lankheet met kinderen is wandelen door een prachtige, afwisselende, omgeving. Dan loop je door het bos, even later langs weilanden en daarna over heideveldjes. Ideaal wandelavontuur ook met kids!
Het leukste stuk voor kinderen is door een vijver heen lopen via stapstenen! Benieuwd hoe je daar komt? Lees dan snel verder.
Landgoed het Lankheet is een eeuwenoud landgoed welke het verhaal van een Middeleeuwse boer vertelt langs vloeiweiden, rietfilters en nog veel meer. Verwacht dus geen écht water-speel-park, maar juist een educatieve leerzame wandelomgeving.
Welke wandelroute kun je het beste nemen?
Dat hangt erg van het kunnen van je kind af. Wij hebben zowel de blauwe (6,3 km) en rode (4,7 km) gelopen. Via beide routes kun je komen bij de stapstenen, al moet je maar net even weten hóe je er komt… Mijn aanraden is om de rode route te nemen; deze is het leukste met kinderen.
Is de route met een buggy/kinderwagen te doen?
De rode route is in principe met kinderwagen te doen, echter niet over de stapstenen. Wat je daar kunt doen is even heen en terug over de stapstenen en dan weer terug naar de route. Ik raad echter een draagdoek aan, de graspaden, boomwortels en ongelijkheden zijn niet altijd even comfortabel met een kinderwagen.
Startpunt
Hoe kom je bij de stapstenen?
De stapstenen zijn onderdeel van de ‘Kidney Pools’. Twee niervormige vijvers met daar doorheen stapstenen idem in de vorm van nieren.
Vanaf de parkeerplaats volg je de rode pijltjes. De parkeerplaats vind je door vanaf Erve Bruggert de brug over te steken en dan gelijk rechts de parkeerplaats op te draaien. Achterin aan de linkerkant vind je een paadje met de eerste pijltjes. Volg de rode pijltjes totdat je een brug tegen komt die over het water gaat. De straat gaat hier via grote stenen door het water. Dit heet een ‘Voorde’.
Een voorde is een doorwaadbare plaats in een rivier of beek.
Daar vlak voor heb je aan de rechterkant twee halve bogen;
Ga hier tussendoor en je komt via graspaden tussen heel veel riet. Deze rietvijvers vormen een helofytenfilter. ‘Helofyten’ is een ander woord voor moerasplanten. Riet is een moerasplant en zuivert op natuurlijke wijze de beekjes.
Sla het eerste graspaadje rechtsaf. Dan vlak voor de bomenrij wederom rechts af om vervolgens met de bocht mee naar links te gaan. Aan het einde heb je aan je linkerhand een grote steen met een gleuf ertussen waar water doorheen sijpelt. Stap hier overheen;
Via dit paadje kom je bij de Kidney Pools! Benieuwd waarom dit ‘Kidney’ pools heet? Wegens de zuiverende werking van de vijvers en een knipoog naar de zuiverende functie van een nier uitgewerkt door een kunstenaar.
Stap over de niervormige-stenen al kronkelend tussen de twee vijvers door en kom bij een tunneltje;
Sla na de stapstenen rechts. Aan het einde kom je bij een trap, als je deze beklimt sta je op het hoogste punt van het waterpark!
Als je bovenaan de trap naar links loopt vind je nog een interessant kunstwerk en je hebt er een mooi overzicht over het waterpark.
De route gaat echter hier naar rechts. Je gaat het bruggetje over en slaat rechtsaf. Je kan nu weer de rode route oppakken. Zo kom je vanzelf weer bij de auto!
Kun je de route ook inkorten voor jongere kinderen?
Dat kan! Volg dan eerst de rode pijltjes tot aan de boog om in het waterpark te komen. Volg de rode pijltjes tot aan Y93 en volg vanaf daar blauw óf ga rechtdoor over de straat om terug naar de parkeerplaats te lopen, zie ook de roze pijltjes op onderstaande afbeelding.
Veel plezier!
Hier om de hoek vind je overigens ook een super tof subtropisch zwembad!
Eén antwoord op “Struinen in waterpark Lankheet met kinderen”