Spelen bij kinderspeelboerderij het Höfke

De vakantie is begonnen! Afgelopen week bij de gastouder afgesproken met een andere moeder om een keer een speeldate te organiseren bij het Höfke in Bentelo met het beste vriendinnetje van Tess; Fenne.

Al snel is een afspraak gemaakt en gaan we met z’n zessen naar dit ontzettend leuke speelparadijs.

De avond tevoren hebben we nog even contact, het weer is wat slechter dan we een week eerder voorspelt hadden. Snel nemen we even per mail contact met de kinderspeelboerderij op om een tafeltje binnen te reserveren. Om 23.00 uur ’s avonds krijgen we nog een reactie; gelukt!

De volgende ochtend kan Tess niet wachten. Na het late vakantie ontbijt stappen we in de auto en al vlug draaien we het terrein op. Een paar minuutjes later komt ook Fenne met haar moeder en broertje aan op de parkeerplaats.

Nieuw speeltoestel

Het eerste wat vanaf de parkeerplaats opvalt is het prachtige nieuwe speeltoestel; een heus kasteel. Tess wil al dolgraag piraat-ridder-prinses spelen, maar helaas is het weer niet goed genoeg om buiten te spelen.

Samen lopen we naar binnen en nemen het ‘arrangement’; entree, inclusief een grote kan ranja, kopje thee/koffie voor de volwassenen, een bakje patat en een ijsje voor €6,25 per persoon/kind.

Nog voordat we kunnen betalen rennen Tess en Fenne al weg en gooien de schoenen bij de schoenenkast. Toch komen ze nog eventjes terug om te weten waar we nou eigenlijk gaan zitten en klimmen dan als een speer het paradijs in.

Veel speelvertier binnen

Ook al heet ’t Höfke; kinderspeelboerderij. Ook bij regenachtig weer hebben zij genoeg speelmogelijkheden binnen.

Je komt binnen bij het restaurant, daarachter heb je een ballenbad. Hier duiken de meiden gelijk in;

Daarnaast heb je nog een groot speeltoestel voor de wat grotere kinderen, vanaf ongeveer 3 à 4 tot 10 jaar is dat leuk. Daarlangs kom je bij een ander vertrek wat helemaal vol ligt met grote lego blokken, erg leuk om enorme muren mee te bouwen;

Nog wat verder vind je nog een laatste vertrek met trampolines en een ‘pizzapunt’ van elastieken – ook wel spinnenwebben volgens Tess – waar je doorheen kunt klimmen;

Spelen en eten

De dames vermaken zich erg goed, soms komen ze een keertje aan onze tafel voor wat ranja of een plaspauze. Daarna vliegen ze er al weer snel vandoor.

Samen met het jongere broertje van Luuk (en Mia op de arm) maken we ook even een rondje op zoek naar de ‘besties’ 😉 We vinden ze helemaal achterin in de ‘pizzapunt’ lekker op de elastieken spelen. Luuk klimt er al snel ook bij en speelt gezellig mee.

Rond 12.00 uur bestellen we de patatjes. Door middel van een buzzer weet je wanneer de bestelling klaar staat, deze gaat namelijk trillen en er gaat een lampje knipperen.

De kinderen hebben bijna geen rust om te eten en willen eigenlijk het liefste gewoon door spelen! Snel werken ze een paar patatjes naar binnen, drinken nog wat bekers ranja en gaan er al snel weer vandoor.

Afsluiting met een ijsje

Een uur later breien we een einde aan het bezoek. We bestellen nog een ijsje, nog heel even in het ballenbad spelen en dan gaan de schoenen weer aan om naar huis te gaan. Een onwijs leuk bezoekje gehad terwijl we niet eens buiten zijn geweest!

Een goed excuus om snel weer te gaan met mooi weer om lekker op het terras te gaan zitten. Tot snel ’t Höfke!

Eén antwoord op “Spelen bij kinderspeelboerderij het Höfke”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *