Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel

Eén van Tess haar lievelingsplekken; Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel. Een plek waar we normaal gesproken ook (erg) regelmatig komen, want ik vind het hier ook heerlijk.
Bestel een kopje koffie to go met wat lekkers en kijk toe hoe je kids zich uitermate vermaken en lekker uitrazen in de grote speeltuin.

Ik zou deze locatie haast vergeten op mijn blog. We komen hier zeer regelmatig. De locatie is namelijk vlakbij huis en Tess is er helemaal gek op.

Bijkomend voordeel; de prachtige wandelomgeving én je kan er gratis parkeren!

Begrip in Twente
Het Hoogspel is al geruime tijd een begrip in deze omgeving. Deze speelgelegenheid bevindt zich op de Esch bij Delden -praktisch naast Kasteel Twickel- en is voorzien van een prachtige grote speeltuin voor eindeloos speelplezier.

In normale tijden staat er ook een prachtig terras welke ideaal is voor de ouders. Vanuit het terras heb je perfect zicht op de grote speeltuin. Het ligt daarnaast van de grote weg af dus er komt ook geen verkeer tussendoor razen. Neem plaats in het zonnetje met een kopje koffie óf glas wijn, terwijl de kids lekker spelen in de grote speeltuin.

Ook de menukaart is een aanrader met lekkere taartjes en verrukkelijk lunchgerechten; Tess haar favoriete tosti kaas, maar ook heksenfriet, een uitgebreid belegd oerbroodje of een smakelijke salade. Blijf je niet lunchen, maar kom je alleen even voor de koffie of wil je juist graag borrelen? Ook daarvoor kun je hier goed terecht (als ze open mogen…).

Hoogspel Terras

Lange historie
Ik kom er al mijn hele leven en heb er zelf ook veel gespeeld. De grote familieschommel, die helaas verdwenen is, was altijd mijn favoriet. De draaischijf vind ik – nog steeds – dood eng, maar valt erg in de smaak bij oudere kinderen. Mijn dochter is helemaal fan van de nieuwe hoge glijbaan en de band schommel. Deze laatste is met name tof als je iemand hebt gevonden die je wilt duwen ;).

Het Hoogspel wordt in de zomermaanden altijd goed bezocht, door families mét en zonder kinderen. Want zeg nou zelf? Wie wordt er nou niet blij van deze prachtige weidse omgeving, prachtig terras aan een mooie vijver onder de hoge bomen?

Geniet van de rust én de vele kinderlachjes.
Wat wil je nog meer?

Mis je nog informatie over Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel? Laat het me graag weten, ik vul het graag aan! 

Wist je dat er vanaf hier ook een prachtige route start waarbij je je in het buitenland waant? Of loop een leuke route met je kids langs het kasteel!

4 antwoorden op “Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *