Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel

Eén van Tess haar lievelingsplekken; Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel. Een plek waar we normaal gesproken ook (erg) regelmatig komen, want mama vindt het hier ook heerlijk.
Het prachtige terras is ideaal voor de ouders, je hebt vanaf daar goed zicht op de grote speeltuin. Er komt geen verkeer tussendoor razen, doordat het van de grote weg af ligt én ze hebben er onwijs veel speeltoestellen.
 
Ideaal voor een ontspannende tijd voor de ouders, met een kopje koffie óf natuurlijk een glas wijn. (<– hopelijk kan dat weer ‘normaal’ volgend jaar…🤞). Terwijl de kids lekker uitrazen in de speeltuin.

Ik zou deze locatie haast vergeten op mijn blog. We komen hier zeer regelmatig, mooi vlakbij, een prachtige locatie en heerlijke menukaart (qua taartjes en lunch vooral). Er zijn over het algemeen altijd wel andere kindjes die er ook spelen, dus genoeg aanspraak voor je eigen kind(eren).

Bijkomend voordeel; de prachtige wandelomgeving én je kan er gratis parkeren!

Begrip in Twente
Deze locatie is haast een vanzelfsprekendheid. Het is echt een begrip in deze omgeving. Hoog tijd dus om jullie mee te nemen naar deze gratis speeltuin!

Het Hoogspel is een restaurant gelegen op de Esch bij Delden -praktisch naast Kasteel Twickel- en is voorzien van een prachtige grote speeltuin voor eindeloos speelplezier.

Het restaurant heeft een menukaart met van alles; Tess haar favoriete tosti kaas, maar ook heksenfriet, een uitgebreid belegd oerbroodje of een smakelijke salade. Blijf je niet lunchen, maar kom je alleen even voor de koffie of wil je juist graag borrelen? Ook daarvoor kun je hier goed terecht (als ze open mogen…).

Lange historie
Ik kom er al mijn hele leven en heb er zelf ook veel gespeeld. De grote familieschommel, die helaas verdwenen is, was altijd mijn favoriet. De draaischijf vind ik – nog steeds – dood eng, maar valt erg in de smaak bij oudere kinderen. Mijn dochter is helemaal fan van de nieuwe hoge glijbaan en de band schommel. Deze laatste is met name tof als je iemand hebt gevonden die je wilt duwen ;).

Het Hoogspel wordt in de zomermaanden altijd goed bezocht, door families mét en zonder kinderen. Want zeg nou zelf? Wie wordt er nou niet blij van deze prachtige weidse omgeving, prachtig terras aan een mooie vijver onder de hoge bomen?

Geniet van de rust én de vele kinderlachjes.
Wat wil je nog meer?

Mis je nog informatie over Speeltuin ’t Hoogspel bij Kasteel Twickel? Laat het me graag weten, ik vul het graag aan! We komen hier namelijk met enige regelmaat.

Wist je dat er vanaf hier ook een prachtige route start waarbij je je in het buitenland want?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *