Speelplezier bij de Morskieft

Vlakbij het dorp Reutum vind je een gigantische speellocatie voor alle leeftijden. Buiten is er een verscheidenheid aan speeltoestellen te vinden en binnen is een enorme zandbak met allerlei verschillende toestellen, een draaimolen en een bouwplaats met grote legostenen.

Het is vakantie, dus we bezoeken deze speeltuin met vrienden. In de auto – het is ongeveer 20 minuutjes rijden – hebben de beide dames (3,5 en 6 jaar) achterin al de grootste lol. Dit beloofd een leuke dag te worden!

Langs de grote weg van Albergen naar Ootmarsum vind je aan je linkerkant een grote speelgelegenheid geschikt voor alle weersomstandigheden. We parkeren de auto op de grote bijgelegen parkeerplaats en lopen naar de ingang.

Volwassenen mogen gratis naar binnen en voor de kinderen betalen we €3,50 p.p., een prima prijs voor heerlijk speelplezier volgens mij.

Het is nog wat guur, de wind wat fris, dus we besluiten eerst het binnengedeelte te ontdekken. Vol enthousiasme rennen de kinderen voor ons uit. Ze kunnen niet wachten om op alle speeltoestellen te klimmen en klauteren.

Eenmaal binnen aangekomen, stromen de prikkels binnen. Overal kleuren, geluiden van spelende kinderen en kletsende ouders, veel kleurrijke toestellen en dat alles in een gigantische zandbak. Met moeite krijgen we de dames mee naar een zit plek. Snel gooien ze de jas uit, schoenen uit en hup – weg zijn ze.

Ze zijn heerlijk apart aan het spelen, Tess rent van het ene toestel naar het andere. Van alles uittesten. Het is mooi om te zien hoe haar motoriek is verbeterd. Ze kan overal overheen klauteren en vermaakt zich ten top.

Regelmatig sprint ze ook even naar de draaimolen om daar een rondje in te maken en dan weer door de zandbak in.

De mama’s zitten aan de rand van de zandbak, vanaf daar heb je zicht over de hele speeltuin en kunnen we ondertussen gezellig kletsen.

Tegen lunchtijd gaan we even buiten spelen, om vervolgens het restaurant binnen te stappen.
Je kunt in het indoorgedeelte ook wat eten bestellen, maar dan kom je niet verder dan patatjes of een tosti. Wij besluiten even buiten te spelen en daarna in het restaurant pannenkoeken te bestellen.

Ook hier genoeg vermaak voor Tess en Quinty. De beide dames willen graag op de draaischommel en zo geschiedde het dat zelfs één van de mama’s – go Lionne – wat extra lichaamsbeweging krijgt.

Als we allemaal wat trek hebben gekregen en de lucht betrekt gaan we het restaurant binnen. We zijn de enigen in het restaurant en we worden overvallen door een oase van rust. Heerlijk even uit het geraas van spelende kinderen. In de hoek van het restaurant bevindt zich nog een speelhuis met ballenbak. Deze speelhoek is – heel slim – afgesloten met een deur. In tegenstelling tot het indoorgedeelte spelen de dames hier heel lief samen.

We bestellen zelf een pannenkoek en voor de dames een portie poffertjes. En al gauw smikkelen we allen van deze lunch. De kaaspannenkoek is een aanrader! De appelpannenkoek was wat bleekjes, daar moet je maar net van houden. De poffertjes een beetje melig, maar dat hinderde onze dames niets.

Na het eten spelen de dames nog eventjes in de ballenbak waarna we naar een aantal uren speelplezier moe maar voldaan weer in de auto terug naar huis stappen.

Morskieft is een leuke speeltuin met veel speelplezier voor alle leeftijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *