Speelbos ’t Laer

Niet alleen in het Oosten van het land vind je ontzettend leuke speelbossen, ook bijv. in ’t Gooi kennen ze dit! Na ons bezoekje aan het theater rijden we naar Speelbos ’t Laer en testen deze met twee peuters uit.

Vanaf een rondweg rijd je een stukje het Goois natuurreservaat in waarna je aan de linkerkant een parkeerplaats vindt aan de voet van het speelbos.

Via een hekje krijg je toegang tot het bos en het hele speelterrein is omringd door (van natuur gemaakte) hekken en is daardoor een veilige omgeving voor kinderen om lekker in te spelen.

Voor ouders is er voldoende zitgelegenheid op verschillende locaties op het speelterrein. Picknickbanken, zitbanken óf speel lekker mee met je kind natuurlijk.

Het maken van modder met behulp van de waterpomp

In het midden van het terrein vind je een grote handpomp waar de kinderen zelf water kunnen oppompen. Dit water stroomt als een watervalletje naar een beekje. Hier vlakbij is ook het boomstammenpad te vinden, zowel Christan als Tess willen deze dolgraag doen. Het is een vrij lang pad en de stappen zijn net iets te groot, maar met wat hulp prima te doen.

Het terrein is wat heuvelachtig, her en der is een bruggetje te vinden en voldoende zand, keien en takken – de juiste ingrediënten voor een heerlijke middag lekker vies worden, verstoppertje spelen en de fantasie te laten prikkelen.

Muziek maken op de bomen

Achteraan op het terrein is ook nog een metallofoon te vinden. Tess kent deze nog van Hof Espelo en rent met een takje ernaartoe om geluid te maken. Ze leert het Christan ook en samen met de beide mama’s maken we onze eigen fantasieliedjes.

Op het moment dat wij er zijn is er ook een kinderfeestje van ca. 8 jongens van 7 jaar. Ze hebben allemaal oude kleren en laarzen aan en druk in de weer met de waterpomp en het bouwen van dammen. Ze zijn heerlijk aan het spelen met de modder en ze zien er verschrikkelijk vies uit, maar hebben ontzettend veel plezier!

Ben je hier op vakantie, toevallig in de buurt of woon je hier? Ga dan eens kijken met je kinderen of wandel door het natuurreservaat en spot de schotse hooglanders die er rond lopen!

Het adres vind je via: Speelbos ’t Laer – VVV Gooivecht

Eén antwoord op “Speelbos ’t Laer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *