Slaapritme van onze dreumes

Mia is 1,5 en slaapt niet door. Ik merk dat nog veel een mening over hebben over het slaapritme van onze dreumes. De één denkt dat dit komt, omdat ze overdag te weinig drinkt en dit ’s nachts wil inhalen. De ander denkt dat het komt, doordat ze nu eenmaal gewend is aan de nachtflessen en we er ‘gewoon’ niet aan moeten toegeven ’s nachts.

Het is grappig dat eigenlijk de meeste opmerkingen en tips komen van mensen zonder kinderen of met kinderen al wat ouder. Bij Tess trok ik het mij vaak persoonlijk aan en probeerde ik alle tips. Nu zeg ik meestal ja en amen én als er dan een tip komt waar ik mij goed bij voel, dan probeer ik die zeker uit.

dreumes slaapt niet door

Alles al geprobeerd

We zitten nu echter op een punt dat we al zóveel hebben geprobeerd dat we het momenteel even op zijn beloop laten. Madam krijgt nu niet meer melk ’s nachts, maar alleen water (want; beter voor de tanden). Het niet laten huilen zorgt ervoor dat Mia veel uitgeruster is ’s ochtends en dat wij ook na een korte onderbreking gewoon weer kunnen inslapen.

Ook voor ons zou het niet bevorderend zijn dat ze tussen ons in slaapt: wij zouden óók continu wakker worden van haar gehuil en die 100x dat ze op een nacht zich draait van links naar rechts en van boven naar beneden.

dreumes vaak wakker

Erbij neerleggen

Dat we voor de ene fles ’s nachts uit bed moeten, ben ik inmiddels wel gewend. Er zit alleen absoluut geen ritme in de nachtfles, soms rond 1.30 uur en een andere keer rond 4.00 uur. Zolang het midden in de nacht is en niet om 5.30 uur ofzo, vlak voordat de wekker gaat, is het nog best prima vol te houden. Of ik niet liever een nacht helemaal door wil slapen? Natuurlijk! Wie niet?

Maar als ik naast mijn bed sta en naar het kamertje van de dreumes loop, zie ik een blije dame die gaat staan om de fles gedag te zeggen. Op dat moment probeer ik toch nog even te genieten van het feit dat de hele wereld slaapt en ze graag even in mijn armen wat geborgenheid zoekt. En als die 5 minuten voorbij zijn en ik haar weer in haar ledikant leg en ze heerlijk gaat liggen en me nog een glimlach gunt. Dan vind ik het ineens niet meer zo erg, dit slaapritme.

ervaring slaapritme dreumes

Hoe is het slaapritme van jullie dreumes?

Wist je dat een derde van de ouders (jonge) ouders liegt over het slaapgedrag van hun kind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *