Sesamstraat Live Theater

Op zoek naar een leuke theatershow voor jou peuter of kleuter? Check dan eens Sesamstraat Live! Ook al leeft Sesamstraat iets minder onder de kinderen, deze show is ontzettend leuk opgezet. Veel dansen, zingen en interactie met het publiek. Benieuwd wat je onder andere kunt verwachten? Lees dan zeker even verder!

Het is een stukje rijden, we gaan namelijk samen met een vriendin uit Utrecht naar de eerste show die draait; in het Gooiland, Hilversum. Na een gezellige autorit draaien we de parkeergarage in en lopen een klein stukje naar het evenemententheater. De route is niet moeilijk, gewoon achter de vele mensen met kleine kinderen aan wandelen!

In de foyer kunnen we de kaartjes ophalen en kan er van alles gedaan worden. Er is een kleurhoek met sesamstraatkleurplaten en krijtjes, een snoephoek waar je zelf een zak snoep kan samen stellen en natuurlijk een kraampje waar je merchandise van sesamstraat kunt kopen. Gelukkig kunnen we – op de kleurhoek na – alles zonder al te veel problemen voorbij lopen met onze peuters.

We hebben mooie plekken op het balkon en hebben zo een goed uitzicht over het podium. Ik wissel nog snel even met Tess zodat zij niet achter een volwassene zit en alles ook goed kan zien. We moeten een paar minuutjes wachten en dan gaat de show beginnen!

De hoofdpersoon is Sophie. Sophie heeft een slaapkamer op zolder, maar moet nu alles inpakken, ze gaat namelijk verhuizen. Eigenlijk wil ze dat niet. Ze beleefd namelijk hele leuke – fantasie – avonturen met haar vriendjes.
Voordat ze alle dozen helemaal inpakt wil ze graag met iedereen nog een laatste keer op avontuur.

Alle kindjes worden gevraagd de ogen dicht te doen en heel hard te schudden met een denkbeeldige sneeuwbol. Tess knijpt haar ogen stijfdicht en doet braaf wat haar wat opgelegd. Ze heeft niet door dat ondertussen het decor veranderd. Als ze haar ogen open doet springen plotseling Bert en Ernie het podium op! De kindjes mogen meedoen met de dansjes en de kinderen worden goed betrokken bij het theaterspel.

Als de moeder van Sophie de trap op roept dat de verhuiswagen er bijna is verdwijnen Bert en Ernie plotseling. Ik zal niet teveel van de rest van het verhaal vertellen, maar het is oprecht een ontzettend leuk theaterstuk.

Wat ik erg prettig vind aan kindervoorstellingen is dat de kinderen lekker mee mogen schreeuwen, dansen én ‘gewoon’ mogen staan. Het zitvlak van peuters is nog niet heel goed ontwikkeld, althans niet bij die van mij…

Christan – de zoon van mijn vriendin – heeft er ook last van. Ook hij staat en danst gedurende de show. En dat mag ook! Het fijnste is dat beide peuters zich tijdens de show lekker vermaken.

Na een uurtje beginnen de kinderen de aandacht een beetje te verliezen. Gelukkig eindigt de show dan ook en kunnen ze op de gang even de energie kwijt. De beide kids willen graag nog op foto met koekiemonster. Er staat een lange rij. We wachten dus even op een bankje en smikkelen ondertussen onze meegebrachte boterhammetjes op.

Al vlug na de lunch zijn we aan de beurt. Koekiemonster krijgt nog een dikke knuffel waarna we het theater verlaten. Wat een top ervaring!

Wil je ook deze gave theatervoorstelling bekijken? In Overijssel komen deze ook nog in het theater;

  • 23 oktober in Oldenzaal
  • 29 januari in Rijssen
  • 10 mei in Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *