Schaatsles in Twente

De Sven Kramer Academy Twente. Ik had er eerlijk gezegd nooit eerder van gehoord. Tot ik erop werd gewezen door een vriendin. Via hier kun je op schaatsles, zowel volwassenen als kinderen. En het leuke? Ze organiseren in de herfst- en kerstvakantie een zo geheten vakantiecursus. De kinderen hebben dan 3 dagen achter elkaar één uur schaatsles in Twente op de ijsbaan.

De verstelbare Fila-schaats is aangeschaft, de opgave voor de eerste vakantiecursus in de kerstvakantie is de deur uit en de (fiets)helm is uit de schuur gepakt. Op Tweede kerstdag stappen Tess en ik in de auto naar Enschede voor de eerste schaatsles.

Madam is ietwat gespannen, maar heeft er bovenal veel zin in. Ze heeft nog nooit eerder op één glijder gestaan. Tot nu toe schaatste ze altijd op ‘dubbele ijzers’. In de zomer hebben we een aantal keer geprobeerd om te skeeleren, maar eerlijk; dat was nog niet echt een succes.

schaatsles twente

Het ijs op

De schaats past. Ze zitten nog fijn ook. Het lopen op de rubberen tegels gaat, haar enkels blijven mooi recht. Helm op, handschoenen aan en hup het ijs op. Ze staat een beetje wankel, voorzichtig. Maar al gauw probeert ze wat te bewegen.

De trainers komen erbij. Allereerst moeten de kinderen laten zien wat ze kunnen en rondjes schaatsen. Tess blijft bij de rand staan. Ze gelooft het wel. De trainer ook. Ze zit in groepje geel, samen met 30 andere absolute beginners. Na 5 minuten ongeveer zijn alle kinderen opgedeeld in verschillende groepjes te herkennen aan een helmhoes met kleur.

Het eerste kwartier schaatst madam met een zeehond, maar deze wordt al gauw vervangen door een hockeystick. Aan het einde van les twee heeft ze al wat meer vertrouwen en durft ze helemaal los. Ze weet in theorie hoe je moet remmen en vallen. De praktijk volgt vanzelf. Ze heeft in ieder geval de smaak te pakken.

schaatsles

Volgend jaar weer?

En ik? Ga vanaf nu iedereen aanraden om deze vakantiecursus te volgen! Ontzettend leuk voor de kinderen. Volgend jaar ga ik misschien ook wel een technieklesje volgen, ideaal aangezien deze tegelijk is met de kindercursus. Een win-win vind je niet?
Kijk voor meer informatie op de de website van IJsbaan Twente.

Heb je nog jongere kinderen? Combineer een bezoekje dan eens met Monkey Town. Deze zit hier om de hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *