Schaatsen met kinderen in coronatijd

Vorig jaar stond onze dame voor het eerst op schaatsen op natuurijs. Wat een cadeautje dat dát mogelijk was! De afgelopen week lijkt het haast alsof de lente al begonnen is, wat een temperaturen… Deze kerstvakantie zoeken we dus kunstijs op. Helaas kunnen we momenteel niet terecht in Enschede en moeten we iets langer zoeken. Lees snel verder waar schaatsen met kinderen in coronatijd nog wél mogelijk is;

De eerste vraag die in je opkomt als je besloten hebt om te gaan schaatsen; ga je schaatsen ter plaatse huren of koop je vooraf?

de scheg Deventer

Schaatsen kopen of huren?

Voor volwassenen lijkt het me niet heel lastig, schaatsen zijn niet heel prijzig en de voeten veranderen niet zoveel meer. Zo heeft J. al geruime tijd hockeyschaatsen en doe ik al meer dan 10 jaren met kunstschaatsen. We zijn ook lid van de plaatselijke schaatsvereniging en op dat natuurijs moet je je eigen schaatsen meenemen.

schaatsen huren of kopen

Met dat in onze achterhoofd houdende besluiten we om glij-ijzers (dubbele ijzers) aan te schaffen voor Tess. Mia kan deze dan later ook nog aan. Als we de schaatsbaan oplopen en langs de schaatshuur lopen ben ik blij dat we via marktplaats kinderschaatsen op de kop hebben getikt. Voor 6 euro heb je van die prachtige blauwe huurschaatsen (hockeystijl), maar dan met één ijzer. Voor dezelfde prijs hebben wij de dubbele glij-ijzer in ons bezit.
We zijn met Tess aan het oefenen met skeeleren, dat gaat nog niet van harte, dus met één ijzer op het ijs staan zie ik madam nog niet doen.

ijsrollator

Waar zullen we schaatsen?

In de huidige periode is het even zoeken waar je nog terecht kunt om te schaatsen. Overdekte schaatsbanen zijn gesloten, maar gelukkig zijn er ook nog een aantal ijsbanen die vallen onder buitensportlocaties!

Wij rijden naar De Scheg in Deventer, een paar weken geleden hebben we hier gereserveerd (aanrader, want zit snel vol!!) en tussen 10.00 en 15.30 uur kunnen we hier terecht. Mia nemen we mee in de buggy, dan kan ze daarmee op het ijs. En Tess mag haar vriendinnetje Emma meenemen.

Buggy op het ijs

IJsbaan de Scheg

We lopen langs de kassa en krijgen daar kortingskaartjes voor afhaal-patat. Dan scannen we onze QR code en lopen door de poortjes. Daarna slaan we gelijk linksaf om naar de tunnel te lopen. Via de tunnel kom je op het ijs in het midden. Dat ijs is voor kinderen meer geschikt om lekker te spelen. Er staan verschillende bankjes en picknicktafels, een aantal glij-zeehonden en een soort rollators voor op het ijs om beter te blijven staan. Ook leuk is de heuvel waar je met een sleetje vanaf kan glijden!

Sleeën op het ijs

Heb je ook zin gekregen om een heerlijk uitje naar de schaatsbaan te reserveren? Ga dan snel naar de website van De Scheg! Is Deventer niet bij jullie in de buurt? Kijk dan snel waar jij heen kunt 😉

Geen zin in schaatsen en ga je liever met je gezin naar een natuurspeeltuin? Of blijf je liever thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *