Safaripark Beekse Bergen met peuter

Op een mooie zonnige dag besluiten we om het Safaripark Beekse Bergen met peuter en mijn ouders te ontdekken. Doordat we in de zomervakantie gaan en dan ook nog in het weekend is het erg druk. Tess heeft het er in de auto alleen maar over; dieren zijn haar favoriet!

Met de auto op safari

We sluiten eerst aan in de rij voor de auto-safari. Een unieke ervaring, op safari en dat gewoon in Nederland! Eerst komen we langs antilopen en bantengs. Ze komen erg dicht langs de auto en je kijkt echt je ogen uit.

Halverwege de safari kun je even parkeren en je benen strekken. Wij kiezen ervoor om door te rijden. De koeien vinden onze auto erg interessant, ze likken de vliegen van de koplampen. Tess vindt het machtig interessant en joelt van enthousiasme.

Wat verderop tijdens de auto-safari kom je het hoogtepunt tegen; de giraffen. Doordat deze beesten vanuit de safaribussen worden gevoerd zijn ze relatief tam. De koppen komen erg liefelijk over, je zou haast vergeten dat het wilde dieren zijn. Tess krijgt er geen genoeg van; giraffen zijn haar lievelingsdieren.

Verder te voet door de Beekse Bergen

Als we de auto safari gehad hebben, gaan we verder op wandelsafari. Er zijn ook wandelend veel verschillende routes en uitdagingen voor kinderen onderweg. Bijvoorbeeld een loopbrug over het beren verblijft met een super uitzicht over de beren;

Verspreid over het park zijn ook verschillende speeltuinen te vinden, ideaal om even wat energie kwijt te kunnen of gewoon te ravotten.

In principe is voor peuters een kinderboerderij ook prima, qua spanningsboog. Wanneer we op de geitjesweide aankomen is ze helemaal in haar element omdat ze deze dieren ook mag en kan aaien. Sommige geitjes zijn nogal opdringerig, dus houdt wel even je kind hier in de gaten.

We nemen plaats op één van de picknicktafels en drinken een kopje koffie van de kiosk. Even bijkomen van alle indrukken. Voor Tess hoeft het zitten eigenlijk helemaal niet, ze heeft de speeltuin (erg overzichtelijk!) gespot en wil alleen daarheen.

Is Safaripark Beekse Bergen met peuter te doen?

De Beekse Bergen is een erg leuk en uitdagend safaripark, geschikt voor alle leeftijden. Je kunt op verschillende manieren erg dicht bij de dieren komen. Het park speelt erg goed in op de beleving en dat vind ik erg krachtig! Hier komen we zeker nog eens terug.

Naast een auto- en wandelsafari kun je ook nog op bussafari en bootsafari. Deze beide hebben wij nog nooit gedaan, maar ziet er wel leuk uit!

Zowel tijdens de bus- als bootsafari rijdt/vaart er een ranger mee die wat meer informatie geeft over het park. Het leuke aan de bussafari: de giraffen worden vanuit de bussen gevoerd, zodat je goed zicht hebt op deze prachtige beesten.
Het toppunt van de bootsafari: je kunt de zeehonden in het water erg goed bekijken.

Let op! De bussafari rijdt niet tijdens hele warme dagen, er zit namelijk geen airco in de bus.

Iemand bekend met het slapen in de Beekse Bergen? Dat lijkt mij namelijk ook een hele gave ervaring!

In Nederland vind je ook nog in Drenthe een leuk dierenpark! Of ga iets over de grens, daar is een leuke en betaalbare dierentuin te vinden.

Eén antwoord op “Safaripark Beekse Bergen met peuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *