Safaripark Beekse Bergen

Een tijdje terug hadden we van de postcodeloterij toegangskaarten gewonnen voor een park naar keuze. Na meerdere afwegingen besluiten we op een mooie zonnige dag samen met mijn ouders het Safaripark Beekse Bergen te ontdekken. Doordat we in de zomervakantie gaan en dan ook nog op een weekend-dag is het erg druk, maar we gaan er het beste van maken!

Tess heeft het er in de auto alleen maar over, dieren zijn haar favoriet! Qua driejarigen spanningsboog is een kinderboerderij ook prima, dus ik ben benieuwd wat ze vindt van deze dierentuin.

We sluiten eerst aan in de rij voor de auto-safari. Een unieke ervaring, een safari – gewoon in Nederland! Eerst komen we langs antilopen en bantengs. Ze komen erg dicht langs de auto en je kijkt echt je ogen uit!

Halverwege de safari kun je even parkeren en je benen strekken. Wij kiezen ervoor om door te rijden. De koeien vinden onze auto erg interessant, ze likken de vliegen van de koplampen. Tess vindt het machtig interessant en joelt van enthousiasme.

Wat verderop tijdens de auto-safari kom je het hoogtepunt tegen; de Giraffen. Deze worden vanuit de safaribussen gevoerd en zijn daardoor erg tam. De beesten zijn echt gigantisch groot. De koppen komen ook erg liefelijk over, je zou haast vergeten dat het wilde dieren zijn.

Als we de auto safari gehad hebben, gaan we verder op wandelsafari. Er zijn ook wandelend veel verschillende routes en ook uitdagingen voor kinderen onderweg. Bijvoorbeeld deze loopbrug, vanwaaruit je een goed uitzicht hebt over de beren.

Verspreid over het park zijn ook verschillende speeltuinen te vinden, ideaal om even wat energie kwijt te kunnen of gewoon te ravotten.

Ook is er een leuke weide waar geitjes loslopen en je de geiten kan aaien. Sommige geitjes zijn nogal opdringerig, dus houdt wel even je kind hier in de gaten. Er is ook een leuke, overzichtelijke speeltuin bij. Neem er plaats bij een van de picknicktafels, koop een koffie bij de kiosk en kom even bij van alle indrukken.

De Beekse Bergen is een erg leuk en uitdagend safaripark, geschikt voor alle leeftijden. Je kunt op verschillende manieren erg dicht bij de dieren komen. Het park speelt erg goed in op de beleving en dat vind ik erg krachtig! Hier komen we zeker nog eens terug.

Naast een auto- en wandelsafari kun je ook nog op bussafari en bootsafari. Deze beide hebben wij nog nooit gedaan, maar ziet er wel leuk uit!

Zowel tijdens de bus- als bootsafari rijdt/vaart er een ranger mee die wat meer informatie geeft over het park.
Het leuke aan de bussafari: de giraffen worden vanuit de bussen gevoerd, zodat je goed zicht hebt op deze prachtige beesten.
Het toppunt van de bootsafari: je kunt de zeehonden in het water erg goed bekijken.

Let op! De bussafari rijdt niet tijdens hele warme dagen, er zit namelijk geen airco in de bus.

Iemand bekend met het slapen in de Beekse Bergen? Dat lijkt mij namelijk ook een hele gave ervaring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *