Rondstruinen bij Arboretum de Lutte

Rondstruinen bij Arboretum De Lutte. Poort Bulten is een bomenpark met meer dan 2500 bomen en struiken. Een ideale locatie voor een klein ommetje. Zeker ook geschikt met kids! De temperatuur buiten hangt rond het vriespunt, maar we willen toch eventjes een frisse neus halen.

Wil je overigens een wat langere wandeltocht, dan kan dat hier ook!

We parkeren onze auto op de parkeerplaats van de schenkerij. Wegens de lockdown is deze gesloten, maar het ziet er geschikt uit voor een kopje koffie als we hier een andere keer weer heen gaan.

Ze hebben hier meerdere korte routes van om en nabij de 2 km. De rode route gaat door het hele bomenpark en hiermee zie je eigenlijk alles. Deze is echter niet kinderwagen of rolstoel vriendelijk. De gele en blauwe route zijn geschikt met een rolstoel of kinderwagen. De blauwe route komt ook langs een klein speelplekje met touwen voor kids!

Het Arboretum is een historisch bomenpark. Bij iedere boom of struik staat een bordje met informatie over het soort. Soms lees ik het bordje, puur uit interesse. Nog nooit heb ik gehoord van de meeste benamingen… Naarmate we hier langer ronddwalen is het eigenlijk een heel aangename plek. Het park straalt rust uit, ook al zijn er ook andere mensen op de been.

Slingerend het park door

Wij hebben besloten niet een specifieke kleur te volgen, maar de slingerende paadjes te volgen en soms een keer rechts en soms een keer links te gaan – rekening houdend met de kinderwagen natuurlijk.

De vele bruggetjes zijn erg gaaf. Tess rent over ieder bruggetje. Sommigen zelfs twee keer; heen en weer terug, omdat we een andere kant op gaan. Echt geen enkel bruggetje blijft onaangeraakt.

Als we eventjes een stukje gele route volgen komen we bij het poelenlandschap en de vogelkijkhut. Deze laatste is overigens ook erg geschikt om gewoon in te dansen vindt Tess. Er wordt daarbinnen heerlijk bewogen.

Speelgedeelte

Aan de andere kant van de poel – waar je als je geluk hebt het ijsvogeltje kan spotten – zijn een aantal speeltoestellen gecreëerd. Via stappalen en touwen kun je zelf een route van A naar B maken. Het is klein, maar genoeg om even Tess af te leiden en met frisse energie verder door het park te wandelen.

Als we de meeste wegen gehad hebben en sommigen zelfs twee keer, wandelen we weer terug naar de auto.

Meer informatie?

Naast de 3 korte routes zijn er ook langere routes (ca. 5, 9 en 16 km) bewegwijzerd in en om het bomenpark.

De start van deze routes bevindt zich aan de Lossersestraat 66 in de Lutte. Parkeren is gratis.

Zoek je andere wandelroutes in de omgeving van de Lutte?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *