Print en Play bordspellen

Kennen jullie Print en Play bordspellen al? Via internet kun je vrij eenvoudig spellen printen en daarna natuurlijk spelen! Een ideale manier om eerst een spel uit te proberen.

Het werkt een eenvoudig, je kiest een spel uit en download het PDF bestand. Daarna alleen even printen (het liefst in kleur) en de benodigdheden uit te knippen.

Aangezien Tess het leuk vindt om verschillende spellen te spelen is dit voor ons echt een uitkomst. Mocht het spel heel erg bevallen kun je altijd nog het fysieke spel aanschaffen. Dat hebben wij bijvoorbeeld gedaan met Concept kids. Deze staat hoog in Tess haar top 10 en is ook beschikbaar bij Asmodee!

Naast Concept Kids testen we ook Dobble uit, lees hieronder over onze ervaring!

Dobble Print en Play

Naast de demo kit kun je hier nog veel meer bestanden downloaden, van kleurplaten tot spelletjes die ook leuk zijn voor de kids. Benieuwd wat precies? Neem dan even een kijkje op de website;

Dobble print en play

Dobble is een kaartspel waarbij snelheid belangrijk is. Hoewel het spel officieel vanaf zes jaar is lukt het mijn dochter van vier al aardig goed. Soms wordt ze er een beetje zenuwachtig van, maar ze ziet goed of ze eenzelfde plaatje heeft. Al speel ik zelf het dan wel een tandje langzamer dan als ik het tegen volwassenen zou spelen natuurlijk.

Hoe spelen wij het? Iedere speler heeft een kaartje open voor zich liggen. De trekstapel ligt idem open in het midden. Komt er een plaatje in kleur overeen (grote mag verschillen) dan pak je snel het kaartje van de trekstapel en legt hem op je eigen kaartje. Zo verschijnt er een nieuwe kaart die je mag pakken als je overeenkomstig plaatje op je eigen kaart hebt. Wie heeft aan het einde de meeste kaartjes verzameld?

Dat is overigens niet de enige optie. Het leuke aan Dobble is dat er namelijk nog een aantal andere mini spellen mee gedaan kunnen worden. De uitleg hiervan is te vinden in de demo kit online.

Welk spel next?

Print en Play bordspellen is er niet alleen voor kinderen! Er is namelijk ook een hele gave thuiseditie van Ticket to Ride te downloaden.

Het volgende spel die wij uit proberen is Time’s Up. Welk spel is jullie favoriet?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *