Prachtige wandelomgeving op Landgoed Singraven

Ook zo’n prachtige wandelomgeving op Landgoed Singraven. Schitterend gelegen langs de Dinkel. Een veelzijdig wandel-landschap.

Samen met m’n nicht en haar kinderen spreken we af bij de dierenarts Noord-Oost Twente om een lekker stukje te gaan wandelen en bijkletsen natuurlijk! Benieuwd naar een leuke -kindvriendelijke- route? Lees dan zeker verder;

Vanaf de parkeerplaats slaan we rechtsaf de Ellenweg op. Niet lang daarna gaan we linksaf het bos in. Een klein stukje verderop horen we muziek, er lijken bouwvakkers aan het werk, maar we zien ze niet. De conclusie van de kids; “ze drinken vast koffie.” Ik reken het goed, haha!

Veelzijdig Landgoed en Bomentuin

Op de T-splitsing slaan we rechtsaf en volgen zo het pad links met de bocht mee langs boerderijen. Op het kruispunt met de kasteellaan gaan we rechtdoor en snel daarna linksaf een graspad op. Hier loop je tussen weilanden door. Om de zoveel meter is er een houten klaphek, ook al is de weg zelf nu niet afgesloten. Hoe leuk is het om tóch door het klaphek te gaan!?

Als we bij de bosrand komen nemen we even een kleine pauze op het bankje. Vlak voor dit bankje is een bospaadje aan onze rechterkant. Die slaan we in. Niet lang daarna stuitten we op een bruggetje over de Dinkel aan onze rechterhand. Natuurlijk gaan we op onderzoek uit. We komen in de parktuin, Arboretum (ook wel bomentuin).

Doordat de horeca gesloten is komen we via hier niet op de weg, dus we lopen terug over het bruggetje en dan slaan we rechtsaf. Zo komen we op de parkeerplaats bij de watermolen.

Als we de parkeerplaats over lopen, langs het gebouw hebben we geluk. Bij de houtzagerij slepen ze met behulp van de watermolen net een boom naar binnen. Vol interesse kijken de kinderen toe hoe dat gebeurd.

Nog even op de foto bij de gekleurde olifant, waarna we langs de Schiphorstdijk en Molendijk terug lopen naar de auto. Vanaf de watermolen is het ca. 15 minuutjes lopen naar de parkeerplaats bij de dierenarts.

Al met al is deze route een kleine 4 km, je kunt de route op dit prachtige landgoed nog veel langer maken. Slinger bijvoorbeeld langs de Bijdinkel verder over het landgoed.

Helaas hebben wij Kasteel Singraven niet gespot. Hoewel de mist het landgoed nogal mysterieus maakt, kunnen we niet ver in deze kleine wereld rondkijken. Maar dat deert de kinderen niet, ze rennen lekker rond. Zoeken bladeren, pakken takken en breken schors van omgevallen bomen om beestjes te spotten. Lekker genieten in het bos!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *