Pannenkoeken eten in de Sinterklaas Pepernoten-Express

Afgelopen weekend was het een groot feest bij Veluwsche Stoomtrein Mij. Over de koningslijn van Beekbergen naar Dieren reden wij mee in één van de luxe restauratierijtuigen van de Sinterklaastrein en wat een avontuur was dat!

Het begon al spannend, toen de trein wegreed en uit het zicht verdween en alle kinderen, pieten, ouders én sinterklaas op het perron achterbleven. Wat was er aan de hand?

We komen bijtijds aan in Beekbergen, zodat we eerst nog de oude locomotieven op het station kunnen bekijken.

Wanneer we achter op het terrein komen, lopen we zomaar tegen Sinterklaas aan. Tess geeft snel een handje en verteld hele verhalen. Ze geeft zelfs even haar pop aan Sinterklaas, zodat hij er even mee kan spelen.

Niet veel later wordt de locomotief aan de trein gekoppeld, Christan vindt dat reuze interessant. Tess die vindt het kletsen met de zwarte Pieten interessanter. Gelukkig lopen er een aantal Pieten ook naar de locomotief en zo kunnen beide kinderen doen wat ze leuk vinden.

Als het bijna drie uur is lopen we naar het Perron, samen met de Pieten. Dan rijdt plotseling de trein weg. Waar gaat hij heen?

Sinterklaas en de Pieten verzamelen alle kinderen en ouders op het perron. We zingen samen wat liedjes in de hoop dat de trein terug komt. Maar helaas, de trein komt niet?

Sinterklaas vraagt wat Pieten om de trein te gaan zoeken en ondertussen zingen de kinderen uit volle borst (in de hoop dat de trein met smeerpoets piet het hoort). “Zie ginds komt de stoomtrein uit Spanje weer aan“.

Dan in de verte horen we de Tyfoon van de trein! Ja, de trein komt eraan!

Als de trein stopt, stappen we rijtuig vier binnen en nemen plaats aan ons tafeltje. De zwarte Pieten stappen ook allemaal gezellig mee in en het is dolle pret in de trein. Wanneer alle mensen zijn of haar plekje hebben gevonden gaat de trein rijden en mogen de rijtuigen één voor één pannenkoeken (of poffertjes) halen in de eerste rijtuig. Gezellig met een hele parade aan mensen en kinderen lopen we door de trein onder begeleiding van de vele Pieten.

De beide peuters kiezen voor poffertjes en de ouders krijgen een heerlijke pannenkoek met spek. Nog wat poedersuiker en stroop mee en dan beginnen we weer aan de terugweg.

We smikkelen heerlijk onze pannenkoek op en genieten van een kopje koffie, thee of ranja.

Als we alles hebben opgegeten en de kinderen van de pieten een kleurplaat hebben gekregen komt Sinterklaas ook nog even langs. Hij komt gezellig bij eventjes aan alle tafeltjes zitten en maakt een praatje met alle kinderen. Onze peuter vindt het reuze gezellig dat Sinterklaas erbij komt zetten, maar tekent ondertussen ook verder aan haar kleurplaat.

Ze vertelt nog wel even dat ze heel graag Baby Annabell wil en dat deze hoog op haar verlanglijstje staat. Sinterklaas zegt dat als deze hoog op haar verlanglijstje staat dat hij zijn best gaat doen om het in orde te maken.

In Dieren stopt de trein even, de locomotief moet verplaatst worden zodat we weer terug naar Beekbergen kunnen. Ondertussen spelen de kinderen met de Pieten pakkertje in de trein en op het perron. Onze peuters zijn de aandacht een beetje verloren en kijken een filmpje op de telefoon.

Als we weer terugrijden krijgen we allemaal een bakje met vanille ijs. Hmm, heerlijk! En weer een kopje koffie, thee of ranja. Ook komen de pakjes pieten langs en hebben voor alle kindjes een klein cadeautje. Christan krijgt een papegaaien knuffel en Tess een puzzel.

De terugweg duurt – in mijn ogen – erg lang. De trein staat regelmatig stil en er lijkt weinig vooruitgang in te zitten.

Als later iemand langs komt die verteld dat er wat problemen zijn met de generatoren verklaard dat al een bult. De beste man verteld: “we doen ons best om zo snel mogelijk weer terug te komen”. Ongeveer 45 min tot één uur later dan gepland zijn we weer in Beekbergen.

We zwaaien nog even naar de Pieten en Tess geeft Sinterklaas nog een handje waarna we in de auto’s stappen op weg naar huis.

Een ontzettend gave ervaring en zeker een aanrader! Neem voor onvoorziene zaken wel voldoende speelgoed/vermaak mee. Volgend jaar gaan wij wellicht wel weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *