Wie is Daphne?

Na een aantal jaren van online zoeken, Googlen naar gelijken en andermans ervaringen heb ik zelf de stap gezet om mijn ervaringen te delen.
Het gras lijkt vaak groener bij de buren, maar we weten allemaal dat dit grotendeels schijn is. Mijn updates zijn rauw en eerlijk, ik deel mijn opvoed-strubbelingen en imperfecties als moeder en hoop dat je zo weet dat je er niet alleen voor staat! Daarnaast deel ik geregeld artikelen over onze ervaringen met reizen en uitjes, uiteraard staan deze dan ook vol met tips. Maar wie is Daphne?

Wie ben ik? Ik ben Daphne, 29 jaar oud, rasechte Tukker, getrouwd met een hele toffe man en sinds 2016 moeder van dochter Tess. In 2020 werd onze liefde nog eens bekroond met de geboorte van dochter Mia!

Als klein kind was ik al gek op avonturen, niets ging ik uit de weg. Scouting is  dan ook op mijn lijf geschreven. Ik ben vanaf jongs af aan al actief bij onze plaatselijke scoutinggroep en heb sindsdien verschillende rollen bekleed waar mijn wens naar uitdaging en avontuur steeds verder ontwikkeld.

Mijn grote liefde

Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik mijn man heb leren kennen bij de scouting! En bij mijn grote liefde kwam nog een tweede liefde als ‘package deal’. Hij bleek namelijk fervent klassieke Mini rijder te zijn.
En niet alleen hij; iedereen van zijn familie bleek te houden van dit charmante kleine autootje. Het duurde dan ook niet lang voordat ik deze liefde met hem deelde.

We genieten van de tijd die we doorbrengen, samen als gezin, in de klassieke Mini. Alles aan de auto heeft zijn charme; het roffelen van de uitlaat, de schattige looks van de Mini én de gezelligheid in het autootje tijdens de reizen brengen ons steeds weer dichterbij elkaar.

Klassieke Mini’s en ik

Zoals ik hierboven schrijf ben ik door mijn man ‘besmet’ met het Mini-virus. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate en een gele Mini Marcos. Deze laatste is een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal meer. For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Estate, die ook wel de naam Fien draagt!
Benieuwd hoe ik aan Fien – mijn groene Mini-station kom? – lees dan vooral ‘het huwelijksaanzoek’ in waar ons verhaal begint.
Note; De Marcos is overigens wel erg geschikt voor ‘date night’, een perfect excuus om wat te ondernemen met ons tweeën.

Fien op het strand

Mijn dochter(s) en ik

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit opvoed-struggles. Hoewel daar wel het meeste op gezocht wordt. Snap ik, doe ik ook. Eén van mijn meest gelezen updates is dan ook; Ik ben een ‘brul-mama’.
Toch probeer ik het niet een té grote stempel op ons gezinsleven te laten drukken en ondernemen we regelmatig verschillende (kinder)activiteiten. We testen bijvoorbeeld speeltuinen in de omgeving, bezoeken een pretpark of gaan naar een open dag van een bedrijf. Deze gezinsdagen of moeder-dochter dagen zijn erg gezellig en zeker een aanrader om te doen.

mini met kinderen

Waarom doe ik wat ik doe?

Zoals ik al heb laten doorschemeren zocht ik altijd naar bevestiging of ik het wel op de juiste manier aanpakte. In moeilijkere tijden sloot ik mezelf af van mijn dierbaren en raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd. De knop moest om en ik vond mezelf in berichten van anderen, ik herkende veel. Zo was de eerste stap gezet in het ‘van me afschrijven’.
Uit het schrijven over mijn ervaringen haalde ik zoveel voldoening dat ik het graag met anderen wilde delen. Ik wil van de daken schreeuwen dat je er niet alleen voor staat. Dat het ouderschap niet alleen rozengeur en maneschijn is.

Mini Lifestyle

Daarnaast wil ik jullie meenemen in onze ‘Mini’-lifestyle. Veel van ons leven draait om deze toffe autootjes. Ik wil jullie graag meenemen op onze avontuurlijke reizen. Verder schrijf ik graag over de dagjes weg die wij ondernemen. Mijn uitgangspunt is dat ik, met name ouders wil verder helpen met mijn ervaringen en kennis.
Is voor jullie de stap groot om ergens naar toe te gaan, omdat je bijvoorbeeld wat informatie mist? Check dan zeker de ervaringen die wij hadden bij die locatie!

Nog meer over mij

Wanneer ik niet aan het werk ben – ik werk 32 uur per week als accountmanager in de (petro-)chemische industrie – geniet ik van sporten. Hardlopen, survival, bootcamp, wandelen, scouting, als ik maar in beweging ben én dan ook nog het liefst in de buitenlucht geniet ik.
Naast zelf in beweging zijn geef ik wekelijks atletiektraining aan kinderen met en zonder beperking. Ieder kind is uniek en het geeft mij veel voldoening om te zien dat iedereen – in aangepaste vorm – kan sporten!

Alsof dat nog niet genoeg is probeer ik ook nog regelmatig mijn creatieve hobby te onderhouden. Zo vind ik het erg leuk om zelf kleding te naaien of een creatieve workshop te volgen om iets nieuws aan te leren.  En om je gedachte te beantwoorden; ja, soms vraag ik me echt af waar ik de tijd vandaan tover…

Samenwerken?

Zoals je kunt lezen ben ik een bezig bij’tje. Ik kan erg slecht stil zitten en houd me graag bezig. Wil je mij volgen? Dan kan dat via verschillende social media kanalen, bijvoorbeeld op Instagram; https://www.instagram.com/mini.met.kinderen/ . Zo blijf je altijd op de hoogte als er een nieuwe post online komt.

Mocht je vragen of andere opmerkingen hebben of het lijkt je leuk om een samenwerking aan te gaan, dan mag je mij mailen op info (@) minimetkinderen.nl. Vraag dan vooral mijn mediakit op!
Persberichten kunnen ook naar bovenstaand mailadres worden verstuurd. Ik vind het leuk om op de hoogte gehouden te worden van verschillende dingen, mits ze passen bij mijn interesses ?

Dus wie is Daphne? De persoon achter Mini met Kinderen! Ik hoop dat je wat hebt aan mijn updates en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat;