Op stoom bij de Museumfabriek

Deze winter lijkt meer op herfst met al die regen en harde wind. We blijven het echter positief in zien en bezoeken lekker verschillende binnenactiviteiten! Deze voorjaarsvakantie is thema; ‘Op stoom’ bij de Museumfabriek. De vakantie is alweer bijna voorbij dus we bezoeken deze nog even op de valreep. Vooral de makerspace is ontzettend leuk met kids, omdat ze er zelf aan de knutsel kunnen!

In de regen parkeren we de auto in een nabijgelegen straat, het parkeren is hier gratis. Snel rennen we door de plassen naar de ingang. We hangen de jas aan de kapstok die in de ontvangsthal staat en we kopen onze entreekaartjes. Tess mag nog gratis mee naar binnen en voor volwassenen is de prijs €8,50 p.p.

Eerst komen we een grote ronddraaiende wereldbol tegen waar verschillende filmpjes in afgespeeld worden. Verderop komen we verschillende opgezette dieren tegen die Tess het liefst allemaal een dikke knuffel of aai over de snuit had gegeven.

Achterin de ruimte staat een miniatuur-textielfabriek. Met meerdere drukknoppen kun je verschillende delen aan het lopen maken en een filmpje bekijken.

We lopen verder de trap af het donker tegemoet. In de gang beneden vinden we weer opgezette dieren, dit keer achter glas verstopt. Hoewel de beesten niet leven vindt Tess het allemaal reuze interessant en we bekijken ze allemaal goed.

In het tweede gedeelte stuiten we op het binnenste van de mens met drukknop. Als je op de knop drukt gaat de pop bewegen. Eerst vindt Tess het een beetje griezelig, maar ze is er uiteindelijk niet bij weg te slaan.

Iets verderop staat een huisje met wereldreizigers; opgezette vogels die de wereld overvliegen. Een foto van onze kleine wereldreiziger misstaat hier niet;

Daarna komen we bij de textiel- en stoommachines. J. vindt dát gedeelte interessant en samen kijken we naar de verschillende machines die hier staan.

Hier om de hoek komen we uiteindelijk bij de ‘makerspace’. Dit is toch wel het leukste gedeelte voor kinderen. Hier kunnen ze namelijk zelf aan de knutsel met verschillende te verkrijgen bouwpakketten.

Tess kiest het maken van een langnek en samen nemen we plaats aan één van de vele knutsel tafels. Nog net niet met tong uit de mond knutselen we samen een gave vos in elkaar.

 

 

 

 

 

Via een hoge rode brug met mooi uitzicht over de hal verlaten we de makerspace en lopen terug naar de ingang.

Ontzettend fijn een museum met zo veel kindvriendelijkheid! Wanneer gaan jullie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *