Nordhorn Tierpark

Ben je gek op dieren(tuinen) en heb je nog kleine kinderen? Dan is Nordhorn Tierpark uitermate geschikt! Een kleinschalige dierentuin, maar groter dan een kinderboerderij. Naast het bekijken van de prachtige (exotische)dieren kun je ook een kijkje nemen tijdens voedertijden, spelen op de verschillende speelplekken én zelfs dieren aaien. Ook een pré; de entreeprijs is veel voordeliger dan een dierentuin in Nederland! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Het park ligt verrassend dichtbij een grote weg, super eenvoudig te bereiken. Je parkeert gratis én voor de deur; waar kan dat tegenwoordig nog?

Vanaf de parkeerplaats is het nog geen 100 meter lopen. Samen met mijn nicht en haar twee kinderen (rond dezelfde leeftijd als Tess) lopen we het park op. We zijn hier allebei al vaker geweest en kennen de weg.

Handig; gelijk na de ingang staan er bolderkarren, die kun je huren voor €3,50. 

Wij lopen – na te hebben betaald – gelijk door over eenvoudige stapstenen. Het water sijpelt ertussendoor. Zo komen we bij de prairiehonden. Via een hek kun je bij de beesten in het hok lopen. We hebben niet echt geluk, ze willen bijna niet tevoorschijn komen en lopen dus snel verder.

De kinderen worden getrokken door de enorme bizon die in de wei staat. Ademloos kijken ze naar het gigantische beest.

Het liefst willen ze hier blijven, maar als we vertellen dat verderop Alpaca’s staan lopen ze (gelukkig) toch mee. Het leuke aan de Alpaca en Lama weide is dat je ook hier bij de dieren mag rondlopen. Je kunt – als je geluk hebt – zelfs de dieren aaien. Maar pas op, straks spugen ze nog in je gezicht…

Het hertenhok is ook toegankelijk. Prachtige wezens die heerlijk rondwandelen. Kijk uit, want ze steken zo ineens over! Wij hadden het geluk dat er ook een kleine bambi rondliep en helemaal niet bang.

Onderweg kom je veel leuke speelplekken tegen. Ook is er een soort van boomhut waarbij je wat hoger langs de waterkant kan klauteren. Erg leuk voor de kinderen! Sommige stukken niet geheel buggy vriendelijk, maar het meeste is goed te doen.

De route komt uit bij een historische boerderij. Hier kun je ook terecht voor een hapje en een drankje. Het is voor ons nog wat vroeg, dus we besluiten eerst door te lopen. In de tuin van de boerderij lopen varkens, koeien, ezels en ganzen. Er is een ‘bruggetje’ waarmee je over het hek bij de varkens kan klimmen om met de biggetjes te knuffelen. Ontzettend leuk, de biggetjes laten zich voorzichtig aaien.

Langs het muizenhuis lopen we naar de kangoeroes. Aan de linkerkant bevindt zich een uitgestrekt landschap, op een informatiebord staat ‘Tierpark Erweiterung’ dat doet vermoeden dat ze uitbreidingsplannen hebben. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan inrichten! Ze zijn in ieder geval druk bezig, de eerste gebouwen zijn uit de grond gestampt. Zouden hier aapjes hun huis vinden?

Ook de ren van de kangoeroes is toegankelijk. Met z’n allen lopen we het hekje door, de kangoeroes liggen lekker in de zon te luieren. Ze zijn wat schuw en komen niet dichterbij. Eigenlijk niet heel gek – het zijn immers ‘wilde’ dieren.

Als we de ren weer verlaten slaan we bij het kruispunt linksaf. De doodskopaapjes zijn net gevoederd en we blijven even kijken hoe zij al dat lekkers op smikkelen.

We struinen verder en komen aan bij een groot net. Je kunt er een trappetje op. We schuiven de deur opzij en komen zo op een uitkijkpunt bij de steenbokkenkooi. Op een tak in de verte zit een grote vale gier, hij houdt alles goed in de gaten.

Aan de andere kant van de kooi kunnen we erg dicht bij de steenbok komen. Hier is een leuke ‘schuilplek’ gemaakt vanwaar je de dieren kunt gadeslaan. Soms spotten ze jou ook en komen ze erg dichtbij;

Niet lang daarna komen we bij een grote speeltuin, hier nemen we even plaats voor een lunch en kunnen de kinderen de speeltoestellen verkennen. Er is binnen ook een speeltuin, mocht het weer omslaan kun je hier ook prima vertoeven. Zo kunnen kinderen als mol door de buizen onder de grond of klimmen als apen door de netten en toestellen boven de grond. Naast de speeltuin bevindt zich ook een kinderboerderij waar je kunt geitjes kunt borstelen.

Als de kinderen zijn uitgeraasd besluiten we door te lopen naar de zeehonden en de vogelkooi. Voor een klein bedrag kun je de vogels voeren. Echter ligt er vaak nog genoeg voer op de grond waarmee je een poging kunt wagen.

De kinderen worden wat moe en we besluiten rustig aan naar de uitgang te lopen. Nog snel spieken we even bij de chimpansees, sneeuwuil en wilde katten. Wat krijg je toch veel waar voor je geld!

Entreeprijs voor volwassenen is €9,50 (kinderen tot vier gratis, vanaf vier jaar €5,50) en een leuke bijkomstigheid; honden zijn ook welkom in het park! Ga je net als ons regelmatig? Kijk dan is voor een gezinskaart! Na 3 bezoeken per jaar heb je deze er al uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *