Nazomerweer tijdens Noorder-mini-weekend

Na veel onzekerheid en het goed in de gaten houden van de meest actuele regels v.w.b. Covid-19 kon in september dan tóch één Mini-evenement doorgaan; het Noorderweekend. Een gezellig kampeerweekend in het Drentse Exloo. En wat hadden we geluk met het nazomerweer tijdens Noorder-mini-weekend!

Voor de organisatie een heel gepuzzel met de geldende maatregelen, maar de gezelligheid was er niet minder op! Wat was het fijn om de Miniliefhebbers weer te spreken.

We vertrekken op vrijdagavond. J. moet voor zijn werk uit Zeeland komen en ik besluit ook niet van mijn werk te snipperen. Om 17.30 uur halen we de kids op met de Mini en rijden via de McDonalds (wat een feestje – voor Tess dan) naar Exloo.

We hebben het getroffen. Mijn schoonouders – idem Mini-fan – nemen vast onze vouwwagen mee én zetten deze ook op! Super fijn. Bij aankomst kunnen de kinderen zo gelijk naar bed.

De eerste avond

Als Mia slaapt en Tess in bed ligt gaan we even buurten. We kletsen met andere miniliefhebbers. Als het wat fris wordt gaan we in de voortent van de vouwwagen zitten met kacheltjes aan. De voortent is ruim genoeg om met 4 stellen op anderhalve meter afstand te zitten en kunnen zo gezellig bijkletsen.

Tess heeft niet zoveel zin in slapen. Het duurt lang, maar om 22.00 uur valt ze eindelijk in slaap. Helaas van korte duur. Ze is erg onrustig en wordt bijna ieder uur wakker die nacht. De woel-madam blijft niet in haar slaapzak en heeft het dus steeds koud…

Om 5.15 uur meldt Mia zich ook nog voor de voeding, dan is het feest compleet. Als we de tent uitstappen is het gras wit – nachtvorst? – de ochtend mist in combinatie met de Mini’s op een rijtje is een fotootje waard!

Kinderactiviteiten

Na het ontbijt is er een kinderactiviteit geregeld. Voor alle kinderen is er een shirtje en een lading textielstiften, zodat ze allemaal een eigen Noorderweekend shirt kunnen versieren! Slaapkopje Mia ligt alweer lekker te slapen in de vouwwagen, dus met z’n drietjes lopen we naar de grote tent.

Onze knutseldame Tess vindt het erg leuk en samen maken we ook het shirtje voor Mia.

Puzzelrit Drenthe

De rit bestaat uit verschillende routetechnieken; keienroute, ingetekende lijn, bolletje pijltje, etc. Als je geen zin hebt aan puzzelen is er ook de mogelijkheid voor een toerrit, maar wij gaan graag de uitdaging aan! De keienroute is gelijk al een discussie waard, hoe wordt dit precies bedoeld? Het duurt eventjes maar dan ineens valt het kwartje. Snel daarna stappen we in de Mini om de omgeving te verkennen.

Onderweg moet je ook nog letters zien te vinden die aan de rechterkant in de berm staan. Doordat de Maxi Cosi op de voorstoel staat en ik vanuit achterin niet heel veel zie is het op J. aangewezen met het vinden van de letters. Al snel hebben we twee letters gevonden, maar daar blijft het tot aan de pauze bij.

De route voert ons langs vele hunebedden in de regio. De ene kun je wel vanuit de auto zien, de andere niet en moet je even de auto voor parkeren. De tijden dat Tess wakker is vindt ze het leuk om de grote stenen te zoeken, maar het grootste gedeelte slaapt ze (wat wil je ook als je ’s nachts niet zo goed geslapen hebt…).

Als we op een gegeven moment heel erg verkeerd rijden, besluit ik via Google het hunebed nummer op te zoeken. Deze bevindt zich aan de compleet andere kant dan waar we nu rijden. Wat blijkt, een klein foutje in de route zet alle deelnemers op een verkeerd pad. De pijl wijst naar links, maar eigenlijk moeten deelnemers naar rechts. Als we eenmaal weer op de goede route belandt zijn komen we al snel bij de pauzeplek.

Land van Bartje

De tussenstop is bij Land van Bartje, dit Landal vakantiepark heeft veel speelplezier voor kinderen! Met een consumptiebon halen we een drankje bij Snackbar Smulpunt terwijl Tess haar hernieuwde energie kwijtraakt in de gave speeltuin.

We laten Tess even lekker uitrazen en drinken rustig onze drankjes op. Na een tijdje besluiten we om verder te rijden als we nog een beetje bijtijds weer op de camping willen zijn.

Als we volgens de route een parkeerplaats op moeten draaien staat daar de organisatie. Het is tijd voor een spelletje; ringsteken mét de Mini. Vanuit het achterraampje met een gigantische lans steek ik alle 3 de ringen aan de lans. Yes! Dat ging goed.

Na bijna 5 uren toeren is het einde in zicht, gelukkig. De rit is prachtig, maar ook wel vermoeiend en naar ons idee nét iets te lang.

We eindigen de dag met een lekkere BBQ en gaan redelijk op tijd naar bed. De avonden zijn koud en we zijn moe van de gebroken nacht. Tess vindt het ook wel welletjes en slaapt gelukkig lekker snel in.

Kleppendekselrace

Alweer de laatste dag van het Noorderweekend. Naast een concours d’elegance en een prachtig verlaat verjaardagscadeau voor één van de organisatoren (zijn Mini is als verrassing geheel gerestaureerd) is het ook tijd voor een kleppendekselrace.

Voorafgaand aan het weekend hebben papa en Tess meerdere uren in de garage doorgebracht om de racer in orde te maken. Tess had een precies idee hoe het kleppendekselmonster eruit moest zien; dezelfde kleur als Fien – mijn mini – met dezelfde gele kleur strepen als papa’s mini. Een prachtige combinatie van beide dus!

Op de baan racen twee kleppendeksels tegen elkaar. Welke racer is het allersnelste van allemaal?
De racer van Tess is snel, maar lang niet het snelste. Tess en papa gaan van het winter terug naar de tekentafel om er een nog sneller racemonster van te maken. Hoewel we niet in de prijzen vallen vond Tess het onwijs gaaf om een keer voor het echie met haar kleppendeksel te racen!

Na het afsluitende woordje en de prijsuitreiking is het alweer tijd om de vouwwagen in te klappen. We toeren nog even in de omgeving en brengen nog een bezoek aan het Boomkroonpad in Drouwen :).

Wat een tof weekendje was het en wat troffen we het met het weer!

Meer weten over uitjes in Drenthe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *