Natuurspeeltuin met water in Hellendoorn

Langs de Reggeweg, welke van Hulsen naar Lemele loopt, vind je een heerlijke natuurspeeltuin met water in Hellendoorn. Deze speelnatuur is voorzien van een waterpomp een paar boompjes en wat bankjes. Een top plek voor heel wat speelplezier! Precies weten waar je kan parkeren? Lees dan snel verder.

We navigeren naar Kasteelstraat 24, Hellendoorn maar komen wat aan het dwalen. Het concept van Cool Nature ligt gelijk naast de weg en het is even onduidelijk waar te parkeren. Zie onderaan hoe je bij de parkeerplaats komt!

Koemaste start

Smalle bruggetjes naar het eiland

We lopen linksaf langs het hek en zien al snel een leuke waterplas met een eiland. Voor toegang tot dit eiland zijn twee uitdagende bruggetjes gebouwd. Eentje gaat ook helemaal door het riet, een onwijs leuk avontuur!

De eerste keren vindt Tess het nog een beetje spannend, dus met Mia op de arm wiebel ik mee over de bruggetjes. We komen allemaal droog op het eiland!

bruggetje door het riet

Al gauw na ons komt vriendinnetje Emma ook aan. De dames rennen constant rondjes, over het ene bruggetje naar het eiland en over het andere bruggetje weer terug. Ook de waterpomp wordt even uitgetest maar dat is niet zo leuk.

creatief over de brug

Lekker plonsen in het water

We hebben een picknick meegenomen en na het broodje is het met het zonnetje erbij zo aangenaam dat de dames het water in willen. Als snel wordt er volop geplonsd. Het water komt ongeveer tot net voorbij de knieën. Met een bakje wordt er druk gewerkt aan een huisje voor de kikkers die je hier hoort brullen.

Vanuit het bankje heb je een goed zicht over de hele speelplas. Mia vindt het allemaal nog wat minder. Met haar blote voetjes in het gras is niet wat, ze klimt constant de houten bank op en af.

onderweg naar het water

Koemaste speelnatuur en parkeerplaats

Deze heerlijke natuurspeelplaats is een ideale plek voor bouwen, rennen, ontdekken, verstoppen, kliederen, spelen en vies en nat worden!

cool nature

Vanuit het dorp kun je twee speel- en survival duikers onder de weg door naar de speelplaats. Kom je echter met de auto volg dan onderstaande aanwijzingen, de natuurspeeltuin met water in Hellendoorn wordt namelijk niet op bordjes aangegeven;

Vanuit Hulsen kun je ná de Ben & Jerry’s fabriek rechtsaf en gelijk weer linksaf een straatje in wat eigenlijk wel wat weg heeft van een fietspad. Daar aan het einde vind je aan de rechterkant een zandpaadje wat een parkeerplaats is. Ten tijde van ons bezoek was het echter erg rustig en heb ik de auto gewoon aan straat geparkeerd.

Ben je ook zo’n fan van Cool Nature speelnatuur? Neem dan ook eens een kijkje bij de Klimkuil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *