Natuurspeeltuin en uitkijktoren in Oss

In provincie Noord-Brabant vind je een onwijs gave natuurspeeltuin en uitkijktoren in Oss. Dit speeltoestel wordt ook wel ‘de das’ genoemd en is een spectaculair speeltoestel met gigantische afmetingen. Eigenlijk ligt het in natuurgebied de Maashorst, hier vindt je ook een prachtige uitkijktoren. 

Weet jij waarom het ‘de das’ wordt genoemd? Lees dan snel verder;

We parkeren de auto op de grote – gratis – parkeerplaats van Natuurgebied Herperduin – De Maashorst. We kijken om ons heen. Hoe komen we nu precies bij dé das?

Voorzichtig wandelen we in de richting van het pannenkoekenhuis. We steken de straat over langs de fietsenstalling en zien dan voor het restaurant aan onze linkerhand de poort voor toegang tot het speelbos. Tess kan niet meer wachten en rent voor ons uit.

De das van Oss

Al snel komt er een gigantisch houten geraamte in beeld. De das is 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. Zelfs voor volwassenen is het een fantastisch gezicht.

Ik kan het niet laten om samen met Tess door de das te klimmen en klauteren. Via netten, ladders, buisglijbaan, klimwanden en nog veel meer ontdekken we het hele geheel.

Dan neem ik even op een bankje plaats voor wat drinken. Even uithijgen… Ik kan mijn eigen dochter niet meer bijhouden met die lenigheid, haha! Ondertussen heeft Tess de waterpomp ontdekt.

Herperduin zicht

Uitkijktoren Herperduin

We besluiten na een korte picknick door te lopen naar de uitkijktoren, we lopen verder het bos in. Tijdens de wandeltocht is er nog van alles te beleven. Tess kruipt door duikers, klimt over houten palen en wandelt een zandbult op. Houdt tijdens het wandelen een beetje links aan tot de toren vanzelf in beeld komt.

Het is een mooie toren met bovenop een prachtig uitzicht over het natuurgebied. uitzicht maashorst

Meer informatie

Vergeet vooral geen handdoek en droge kleding; bij de das is heerlijk modder te maken en een leuke waterplas om in te spetteren.

Het speelbos én de parkeerplaats zijn gratis. Kijk voor meer informatie en de plattegrond op www.oss.nl/speelbosherperduin.

Totaal anders, maar ook in deze provincie te vinden en tof met kids; Safaripark Beekse Bergen. Heb jij nog tips voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *