Natuurspeeltuin De Klimkuil

Aan de rand van Wierden is afgelopen jaar een natuurspeeltuin gerealiseerd, hoog tijd om deze uit te testen. Het beloofd een warme dag te worden en als ik de verhalen mag geloven is er genoeg water om de hitte te trotseren.

Samen met een vriendin en haar kleuter stappen we in de auto en rijden er naartoe. De Klimkuil is een project van Cool Nature, zij ontwikkelen robuuste speelnatuur voor kinderen.

Spelen in de natuurspeeltuin
Als we de straat in rijden zien we al snel de speeltuin aan onze linkerhand, we parkeren de auto langs de straat en stappen uit. Een droge zandvlakte ligt voor ons. We slikken even bij het aangezicht; de kinderen hebben zich verheugd op spelen in de modder. Tijdens de autorit hadden ze al grootste plannen; dammen bouwen en ’tot de nek in de drek’.

Mini met kinderen en het verloren water…

We maken er een spelletje van en gaan op zoek naar het verloren water. Helaas is er geen water te bespeuren. We lopen over het bruggetje op zoek naar de pomp die in het nieuwsartikel beschreven staat, maar kunnen deze helaas ook niet vinden. Teleurgesteld concluderen we dat de droogte hier ook zijn grip heeft gehad.

De speeltuin zelf ziet er wel leuk uit, de toestellen zijn gemaakt van de natuur en er zit wel uitdaging in de objecten. Tess is eigenlijk nog net iets te klein om hier zelfstandig te klimmen en klauteren. Daarnaast is het te warm om hier zonder verkoeling (lees: water) te spelen en druipen af op zoek naar wat anders…

Misschien komen we hier nog eens terug als het weer normalere temperaturen aanneemt, dan gaan we op ontdekkingstocht en zoeken we wat langer naar de pomp! Of kun jij mij vertellen waar we deze precies kunnen vinden?

We hebben deze speeltuin bezocht na een tip via Kidsproof – benieuwd wat zij hierover schrijven? Ga dan naar Natuurspeelbos Wierden door Kidsproof

2 antwoorden op “Natuurspeeltuin De Klimkuil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *