Natuurhuisje Drenthe met kids voor een weekend

Corona… De tijd waarin vakantieplanning een andere dimensie krijgt. Gaan we wel naar het buitenland? Kunnen we naar het buitenland? Wíllen we naar het buitenland? Na wikken en wegen, voordelen en nadelen tegen elkaar wegstrepend, besluiten we in Nederland te blijven. We boeken een natuurhuisje Drenthe met kids voor een weekend.

Een natuurlodge met wellness faciliteiten (eigen sauna en hottub). Zodat we lekker kunnen genieten van de heerlijke warmte in de sauna en tobbe als beide kids liggen te slapen… Al gaat het iets anders dan gepland. Iets met sauna temperaturen in de buitenlucht.

Ben je ook nog zoekende naar een prachtplek? Check dan eens dit overzicht van alle reisorganisaties in Nederland!

Als eenmaal de locatie vastligt begint het internet afstruinen naar leuke uitjes met kids. We houden rekening met verschillende weersomstandigheden, lekker weer, koud weer, regen, storm. Een hele reeks uitjes worden genoteerd om tijdens het weekend een keuze te maken welke we gaan doen;

O.a. boomkroonpad in Drouwen, spelen bij de Drentse Koe, klimmen bij Molecaten Outdoor en lekker toeren in onze heerlijke Mini.

Bij slecht weer zwemmen bij een subtropisch zwembad Bas Hesselingen of lekker de energie kwijtraken in een indoor speeltuin.
Helaas is de optie dat de temperatuur boven de 30 graden uitstijgt is geen tel in mijn/onze gedachten opgekomen. Uitjes geschikt bij dergelijke hoge temperaturen staan dus niet op ons lijstje…

Wat een geluk hebben we dan ook met een huisje inclusief hottub!

Aankomst Natuurlodge

J’s werkbus moet naar de garage en we spreken af dat ik hem daar kom ophalen. De avond voor vertrek pakken we samen de Mini in (een hele puzzel want de kinderwagen inclusief kinderwagenbak moeten er ook in), zodat alles klaar voor vertrek is.

Tess is die ochtend bij een vriendinnetje spelen. In de middag haal ik haar op en met ons drietjes rijden we naar de garage. Niet over de snelweg, maar lekker binnendoor om zoveel mogelijk in de schaduw te rijden. De mini kent namelijk geen airco.

Als we compleet zijn rijden we gelijk door naar Wapserveen en zo’n anderhalf uur later stappen we vrij oververhit de Mini uit. Ik geef Mia gelijk een voeding als J. ons incheckt.

Autoluw

De lodges zijn niet bereikbaar met de auto, maar bij de laad- en losplaats liggen kruiwagens voor de bagage. Een kinderwagen is op dit moment ook erg handig!

Nog voordat we alle spullen op de plek hebben trekken we onze badkleding aan om een duik te nemen in de hottub. Het bad is al voor ons gevuld en in overleg niet heet gestookt, maar geschikt om lekker af te koelen op een hete middag. Dat hadden we allemaal echt even nodig.

Als de kids beide diep in slaap zijn en dat duurde deze eerste – warme – avond best wel een tijdje, stoken we de hottub iets verder op voor een aangename avond. Met een biertje erbij genieten we van de eerste avond hier. Het vakantiegevoel is helemaal aanwezig zo!

Zoals eerder geschreven lukt het door de hitte niet om alles te doen wat we op de planning hebben. We hanteren een tropenrooster. ’s Ochtends bezoeken we wat waar Tess even de benen kan strekken en uit kan razen. ’s Middags hangen we bij het huisje, lekker in bad, in de sauna of een bordspelletje.

Sauna-tijd

We hebben een privé sauna bij het huisje en gaan uittesten of we de hete buiten temperatuur kunnen bestrijden met de temperatuur in de sauna. Afkoelen kunnen we daarna in de hottub die een graad of 25 is of met bronwater uit een tuinslang (4 à 5 graden).

Ook Tess wil de sauna uit proberen. Ze merkt de warmte niet eens, ze is lekker aan het kletsen en spelen in de sauna. Als het tijd is om eruit te gaan wil ze eigenlijk nog langer blijven. Ideaal, want zo kunnen we ook in het middagslaapje van Mia samen genieten van de sauna!

De dagen vliegen voorbij en al snel is het – helaas – weer tijd om naar huis te gaan.

Uitjes in de omgeving;

Benieuwd welke uitjes we uiteindelijk hebben ondernomen? Klik dan door naar onderstaande artikelen;

Wil je ook genieten in deze wellness natuurhuisjes? Of misschien all-inclusives in Nederland?

2 antwoorden op “Natuurhuisje Drenthe met kids voor een weekend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *