Naturzoo Rheine vlak over de grens

Tess wat wil je graag doen? ‘Naar de dierentuin!’ En zo geschiedde het, dat we op een zonnige dag samen met vrienden bij een dierentuin in Duitsland terecht komen. Naturzoo Rheine vlak over de grens zagen we per toeval via Facebook voorbij komen. En wat een aanrader zeg! Dit is écht een dierentuin, benieuwd? Lees dan snel door!

We gaan met z’n zessen en omdat dat helaas niet in één auto past rijden we dus achter elkaar aan naar Rheine. Ongeveer een half uur later rijden we de (gratis!) parkeerplaats van het dierenpark op. Via een leuk park met speeltoestellen lopen we naar de ingang. Net als Tierpark Nordhorn is de entreeprijs een schijntje van wat we in Nederland betalen (€9,00 per volwassene).

De route start linksom en gelijk kun je al bij de ringstaartmaki’s in het verblijf komen – Tess en Emma sprinten weg. “Ho! Hier komen dames! We blijven bij elkaar!” Een stukje verder proberen we de neusberen te spotten. Spot jij er ook één?

Met z’n allen struinen we langs alle hokken en kooien, de dierentuin is (veel) groter dan we hadden verwacht . We hadden Tierpark Nordhorn als vergelijkingsmateriaal, maar dit is écht een dierentuin en wat kun je alle dieren goed bekijken! De route loopt speels door het park. Je loopt niet in een ronde, maar meer een beetje zigzaggend. Erg leuk voor kinderen om de pijltjes te zoeken!

Dieren op aan-raak-afstand

Vlakbij de kamelen kopen we een kopje koffie en nuttigen onze eigen meegebrachte lunch. Een paar wespen komen even buurten, dus we blijven niet lang zitten.

Je kunt erg dichtbij de dieren komen, vele verblijven zijn zo ingericht dat je er in kan rondlopen. Tess vind de apen en lama’s het leukste en is dan ook niet bang om hier wat dichterbij te stappen. Ideaal om wat fotootjes te schieten natuurlijk, haha! Lijken ze niet veel op elkaar?

De kangoeroes laten zich niet kennen en blijven lekker in een hoekje liggen. Eén van de lama’s vind alle bezoekers wel interessant en likt ondeugend aan iemands wang. Van een afstandje vindt Tess het wel prima en kijkt toe hoe het beest blaadjes uit de boom op eet.

Bij de kinderboerderij blijven we wat langer hangen. Er is namelijk ontzettend veel te doen. Je kunt onder andere de geitjes borstelen, poepjes harken en nog veel meer. Ik wil niet teveel verklappen; het zelf ontdekken is vele malen leuker!

Via het vogelhuis komen we al snel bij de pinguïns. Wederom kun je heel dichtbij komen en Tess kletst honderduit tegen een van de pinguïns. Mij niet gezien; ik blijf wel op een afstandje – ik heb het niet zo op deze beestjes.

We beginnen allemaal wat moe te worden en lopen snel langs de beren naar de Bistro. In de bosjes vind je hier leuke speelobjecten, Tess en Emma zijn dan ook snel vertrokken. Lekker op ontdekking. Met een kopje koffie en wat lekkers laden we onze energie op, we hebben al driekwart van het park gezien, maar ook nog veel te gaan!

Als we nog een heel aantal exotische dieren hebben gespot besluiten we nog even naar de vlinderweide te gaan. In vergelijking met de rest van het park is dit een aanfluiting. Doordat de rest van het park er zo prachtig uitziet verwachten we een kas met kleurrijke vlinders… Maar hier niet, dit is echt een tuin en als je geluk hebt spot je ergens een vlinder in het wild. Wij hebben geen geluk…

De kinderen zijn moe en wat vervelend aan het worden. Tijd om een einde aan dit leuke uitje te breien. Via de grote speeltuin op het einde – waar bijna alle toestellen gemaakt zijn van natuur, zoals oude boomstammen – lopen we weer terug naar de auto.

Op de terugweg valt Tess al snel in slaap, het was een leuke maar vermoeiende dag.

Bezoeken jullie wel eens een dierentuin? In Nederland heb je er twee die zich volledig richten op de belevenis van bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *